Huawei Mate X 5G Hız Testi Sonucu Göz Kamaştırıyor - Haberler - indir.com

Huawei Mate X 5G Hız Testi Sonucu Göz Kamaştırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-10 11:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, geçtiğimiz haftalarda çok ciddi sorunlar ile karşı karşıya kaldı. Fakat buna rağmen sorunları çözmeye yönelik hareket ederken bir yandan da çalışmalarını sürdürdü. Yılın ilk aylarında tanıttığı katlanabilir ekran özellikli akıllı cihazı Huawei Mate X, 5G test hızı ortaya çıktı. Çinli akıllı cihaz üretici son bir kaç yılda çok ciddi bir başarı elde etti. Son zamanlarda özellikle de P30 Pro modelli akıllı cihazının kamerası adeta dillere destan olmuş durumda. Samsung'da katlanabilir özellikli akıllı cihazı Samsung Galaxy Fold'u tanıtmıştı. Fakat cihaz test editörleri tarafından belli bir süre kullanıldı ve ciddi sorunlar ile karşı karşıya gelindi. Bu durum karşısında katlanabilir ekranlı cihazlar için bir ön yargı oluşmuştu fakat Huawei bu konuda kendi cihazında herhangi bir sorun yaşanmadığını da dile getirmişti. 

Son zamanlarda ciddi uğraşlar içerisinde olsa da akıllı cihazlarını da ihmal etmeyerek çalışmalarına devam eden Huawei, Huawei Mate X'in 5G hız testini yaparak cihazın son derece başarılı bir ürün olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. 

Katlanabilir telefon Huawei Mate X Hakkında Resmi AçıklamaKatlanabilir telefon Huawei Mate X Hakkında Resmi Açıklama

Huawei Mate X 5G ile 1 Gbps hıza erişiyoR

Teknoloji dünyasında adeta bomba etkisi yaratan ABD'nin Huewei'e yaptırım uygulama kararı, sonucunda Huawei'nin zararlı çıktığı bir hal adlı. Bilindiği üzere ABD'nin yaptırımı karşısında Google, Huawei ile olan bağlantılarını askıya aldı ve aynı zamanda Huawei'nin Android lisansını da iptal etti. Ardından ise Google, Android web sitesinden Mate X ve Huawei P30 Pro'yu da kaldırmıştı. Huawei yaşanan bu olaylar karşısında tüketici kitlesini rahatlatmak amacıyla bir yıl boyunca yetecek düzeyde çip stoğu ve aynı zamanda da diğer bileşenleri de depoladığını açıkladı. Yapılan bu çalışma ile beraber Mate X'in bu yaz hayata girme beklentisi ortaya çıkıyor. Fakat burada şöyle bir durum var ki, Android lisansının gitmesi ile beraber Android işletim sistemi yerine yüklenen ARK OS ile söz konusu bu ürünün Çin dışında ne kadar etki yaratacağı ise henüz kafalarda soru işareti olan bir durumdur. 

Katlanabiilir özellikli Huawei Mate X hakkında ortaya çıkan güncel bilgi ise Huawei'nin üst yöneticisi He Gang'dan geldi. Mate X'in 5G hız testi gerçekleştirildi. Cihazın son görüntüleri 5G şebekesinde internet hızının 1000 mbps (1 Gbps) hıza ulaştığı görülen bir video oldu. Huawei Mate X kapalı pozisyondayken 1148 x 2480 piksel çözünürlüğe sahip 6.6 inçlik bir ön ekran ile tasarlanmıştır. Katlanma özelliği sayesinde sektörün en teknolojik yapısına ve en yenilikçi tasarımına sahiptir. Cihazın arka yüzüne gelen ekranı da aynı çözünürlükte 6.4 inç büyüklüğüne sahiptir. Söz konusu bu ürün tam olarak açıldığında ise toplam 2200 x 2480 piksel çözünürlüğe sahip yani neredeyse 8 inçlik bir tablet boyutuna erişiyor.  Tasarım olarak biraz büyük olmasına rağmen teknolojik açıdan akıllı cihazlarda gelinen son nokta olarak değerlendiriliyor. ABD'nin yaptırımlarından sonra cihazın fiyatı ne olur bilinmez ama şu an ki fiyatı 2600 dolarlık fiyat etiketi taşıması bekleniyor.


Samsung Galaxy Fold'da Yaşanan Sorunlar Huawei Mate X'e YaradıSamsung Galaxy Fold'da Yaşanan Sorunlar Huawei Mate X'e Yaradı
Huawei Mate X Sınırlı Sayıda ÜretilebilirHuawei Mate X Sınırlı Sayıda Üretilebilir

PAYLAŞ