Huawei Mate serisinin yıllar içerisindeki değişimi - Haberler - indir.com

Huawei Mate serisinin yıllar içerisindeki değişimi

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-23 17:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Huawei Mate serisinin evrimi yıllar içerisinde gelişmeye devam ediyor. Çin merkezli teknoloji devi Huawei tarafından üretilen Huawei Mate serisinin geçmişine ve nasıl değiştiğine bakmak gerekirse geçtiğimiz yıldan bu yana ABD ve Huawei arasında bir kriz geçmişti. Çinli şirket yıllar içerisinde adeta bir yıldız haline geldi. ABD ile Huawei arasında geçen yıla kadar yaşanan sorunlar olmasaydı Huawei'in birçok konuda liderliği elde edeceği dile getiriliyordu. Fakat işler beklendiği gibi olmadı ve geçtiğimiz yıldan bu yana Huawei ve ABD gükumeti arasında önemlki bir tartışma söz konusu. 

Yakın zaman içerisinde gerçekleşen ABD seçimlerinin sonucu olarak değişen ABD hükumeti, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı bu kararı devam ettirir mi bilinmez fakat Huawei karşılaştığı sorun karşısında savunma yapmaya geçerek önemli adımlar atarak ilerledi. Konu hakkında yaşanan bu gelişmeler sayesinde Huawei kendisine daha da çok yatırım yapmaya başladı. 

Huawei için Snapdragon tarihi verildiHuawei için Snapdragon tarihi verildi

Huawei Mate serisinin evrimi geçmişten bugüne heyecanlandırıyor

Huawei Mate serisi ilk olarak 2013 yılında kullanıcıların karşısına çıktı. Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei, CES'te Huawei Ascend Mate'li ilk akıllı telefonun tanıtımını yaptı. Söz konusu telefon ilk olarak Çin pazarında Şubat 2013 tarihinde piyasaya sürüldü ve Mart 2013 yılında da küresel pazarda yerini aldı. O ilk günden bu yana Mate serisi ile kullanıcıların beğenisini kazanan Huawei, bu seriyi ilk yıllarda CES tarafında kullanıcılara göstermeye başladı. 2013 yılının ardından 2014 yılında da Huawei Ascend Mate 2, CES'te kullanıcıların karşısına çıkarıldı. Cihaz bir önceki modelin daha geliştirilmiş versiyonuydu ve 4G destekli olmasının yanında ters şarj özelliğine sahip olması ve 4.050 mAh ile döneminin en güçlü bataryalarından birisinin bulunmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. 

Ardından gelen bu süreçte, Huawei Ascend Mate 7 ve Huawei Mate S kullanıcıların karşısına çıkıldı. Huawei Ascend Mate 7, kendisi tarafından üretilen güçlü işlemcisi ile dikkat çekerken aynı zamanda parmak izi sensörü ve 1080p HD ekranıyla öne çıkmıştı. Mate S serisi ise Mate serisinde 5.5 inç ekran ile piyasada yerini alan en kompakt telefon olmayı başarmıştı. 

Huawei Mate serisinin evrimi gelişiyor

2015 yılının kasım ayında Huawei Mate 8 karşımıza Mate S serisinden yaklaşık 2 ay sonra çıktı. Mate 8, aslında Huawei tarafından akıllı telefonlar için yeni bir çağın başlangıcıydı. Mate 8 modeli temelde Huawei Ascend Mate 7’nin halefiydi, ancak içinde Ascend isimlendirmesi yer almıyordu. Telefonun öne çıkan özelliği ise Kirin 950 işlemcisi ile donatılmış olmasıydı. Telefon Ascend Mate 7’den pek farklı görülmese de kesinlikle Ascend Mate 7’nin daha rafine bir versiyonuydu. Huawei Mate 9, Huawei P9’dan sadece 7 ay sonra Aralık 2016'da piyasaya sürüldü. Huawei P9, tüm dünyadaki akıllı cep telefon kullanıcılarının dikkatini çekmeye başardı. Nedeni Huawei'nin Leica ile ortaklığıydı. Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei, Huawei Mate 9'u kullanıcıların beğenisine sürmek için Leica ile iş birliği içerisinde olduğunu duyurdu. Kamera kısmında ise önemli bir adım atılmış oldu. Kmaera kalitesinde önemli gelişmeler yapan Huawei, kısa bir süre içerisinde dikkat çekmeyi başarıyor. 

Huawei aynı zamanda Huaeri Mate 9'un Huawei Mate 9 Porsche Edition olarak adlandırılan daha premium bir sürümü de piyasaya sürdü. Mate 9 modelinin ise kendine has özelliği elbette kendinden önceki modellerden çok daha iyi bir Leica imzalı kamera lensine sahip olmasıydı. Cihazın döneminde pek çok kişinin parmakla gösterdiği bir model haline gelmeye başladı. Bunun ardından ise Huawei Mate 10 serisi de piyasada yerini aldı. Elbette daha üst model olduğu için çok daha başarılı özelliklerle kullanıcıların karşısına çıktı. Güçlü bir işlemcisi, kamera kurulumu, USB-C adaptör tercih etmesi ve 22W hızlı şarj desteğini sağlayan bu ilk telefon olduğu da aktarıldı. 

2018 yılının Ekim ayına geldiğimizde ise Huawei, Mate 20 Pro modeliyle kullanıcıların karşısına çıktı. Huawei Mate 20 Pro, Huawei'nin en çok sayan akıllı cep telefonlarından birisi olmayı başardı. Cihazın işlemci performansı, kamerası ve yakınlaştırma özelliğiyle dönemin en iyi telefonlarından biriydi. Mate 20 Pro, Huawei’nin 30X dijital yakınlaştırma ve 3X optik yakınlaştırma sunan ilk telefonuydu. Aynı zamanda, 4.200 mAh kapasiteli devasa bir pil ile 15W kablosuz şarj ve 40W süper şarj desteği de sundu. Huawei’nin Kirin 980 işlemcisi de o dönemdi güçlüydü.

Cihazın evrimi Mate 40 serisi ile devam ediyor

Huawei'in en çok dikkat çeken cihazları arasında yerini alan Huawei Mate 30 Pro özellikle kamera performansı tarafında 2019 yılında piyasaya sürüşmesine rağmen hale dikkat çekiyor. Yine Leica imzalı dört güçlü kamera lensi tercih edilen şirket, 4.500 mAh batarya ile Kirin 990 işlemcisine sahip olmasıyla birkaç adıma öne çıkarıldı. Bu yılın ilk aylarında kullanıcıların karşısına çıkan Huawei Mate XS şirketin ilk katlanabilir özellikli akıllı telefonuydu. Cihaz açıkken bir tablet gibi katlandığında ise bir telefona dönüşüyordu. Cihazın dikkat çeken özellikleri, donanım performansı ve ekran deneyimi ile niş bir kitleye hitap eden bu telefon, ilerleyen süreçte Mate 40 Pro modeline doğru yol aldı. 

 


Huawei Honor'u resmi olarak sattıHuawei Honor'u resmi olarak sattı
Huawei EMUI 11'e deprem özelliği geldiHuawei EMUI 11'e deprem özelliği geldi
Huawei işlemcili MateStation B515 PC tanıtıldıHuawei işlemcili MateStation B515 PC tanıtıldı

PAYLAŞ