Huawei Mate 50 serisi hakkında kötü haber! - Haberler - indir.com

Huawei Mate 50 serisi hakkında kötü haber!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-18 14:45:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son yıllarda zor bir dönemden geçen Huawei’nin Mate 50 ailesiyle ilgili kötü haber geldi.

Bildiğiniz üzere Huawei son yıllarda ABD ambargoları nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. Bu süreçte ABD’li iş ortaklarını kaybeden şirket bu sene akıllı telefon üretimini de tedarik sorunları yüzünden düşüreceğini açıklamıştı. Şirketin ilerleyen haftalarda Mate 50 serisini tanıtması bekleniyor. Hatta Huawei’nin Mate 50 ailesinde geçtiğimiz haftalarda tattığı HarmonyOS 2.0 işletim sistemine yer vermesi bekleniyordu. P50 ailesinden kısa bir görüntü gösterilen bu lansmanda şirketin diğer serisi olan Mate 50 ile ilgili bazı fotoğraflar da gösterilmişti.

Huawei MateView monitörünü tanıttıHuawei MateView monitörünü tanıttı

Fakat şirket hakkında ortaya atılan son iddialar Huawei’nin bu sene planladığı gibi bir lansman yapamayacağı yönünde. İnternette yayılan bir söylentiye göre Huawei Mate 50 serisinin tanıtımını ertelemek zorunda kaldı.

Çin kaynaklı sızıntı kaynağı CNBeta’nin yayımladığı habere göre şirketin merakla beklenen yeni akıllı telefon ailesi bu yıl tanıtılmayacak. Haber kaynağına göre bu iddianın temel nedeni de tahmin edilebileceği üzere şirketin üretimde yaşadığı tedarik sıkıntısı. ABD merkezli şirketlerle iş yapması engellenen ve son olarak TSM ile ortaklığını da kaybeden şirketin henüz telefonlarında kullanılacağı parçalar için kendi tedarik zincirini tam olarak geliştirememiş olması şirketi üretim konusunda epey zorluyor gibi.

Huawei P50 serisinin etkileyici kamerası

Eğer iddialar doğruysa bu durum Huawei için işlerin daha da kötüye gitmesine neden olabilir gibi duruyor. Zira şirketin Mate 50 ailesi P serisinden sonra bu sene tanıtılacak olan ikinci amiral gemisi ailesiydi. Ayrıca Mate serisinin satış başarısını da göz önünde bulundurduğumuzda bu gecikme şirketin bu yılki akıllı telefon satışlarını epey aşağıya çekebilir.

Ancak bu iddiaların henüz doğrulanmadığının altını çizelim. Ve muhtemelen iddialar doğruysa bile, durumu düzeltmeye çalışacak olan şirket bu iddiaları son dakikaya kadar da kabul etmeyecektir. İddiaların gerçek olup olmadığını ilerleyen günlerde göreceğiz.


i3 işlemcili Huawei MateBook D15 satışa çıktıi3 işlemcili Huawei MateBook D15 satışa çıktı
Huawei, HarmonyOS hatalarına yanıt verdiHuawei, HarmonyOS hatalarına yanıt verdi

PAYLAŞ