Huawei Mate 40'ın tanıtım tarihi belli oldu - Haberler - indir.com

Huawei Mate 40'ın tanıtım tarihi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-12 13:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, Kirin yonga setinden güç alacak olan son amiral gemisi Mate 40 modelini ne zaman tanıtacağını resmi olarak duyurdu.

Geçtiğimiz senenin Mayıs ayından beri zor süreçler yaşayan Huawei, pandemiyle birlikte satışlarını arttırarak listede zirveye yerleşse de bu başarısı pek de uzun sürmedi. Son dönemlerde yeniden sıkıntılı dönemlerin eşiğine gelen şirket Mate 40 serisini tanıtacağı tarihi Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla açıkladı. ABD’nin devam eden baskıları nedeniyle TSMC ile olan iş ortaklığını kaybeden şirketin Mate 40 serisi muhtemelen Kirin işlemci yongasına sahip olan son Huawei telefon olacak. Şirket yeni akıllı telefon serisini ilk kez 22 22 Ekim Perşembe günü TSİ 14.00'da düzenlenecek bir etkinlikle gösterilecek.

Huawei Watch Fit indirimli olarak ön sipariş almaya başladıHuawei Watch Fit indirimli olarak ön sipariş almaya başladı

Huawei Cihazları Başkanı ve Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, geçtiğimiz ağustos ayında düzenlenen bir konferansta "15 Eylül’den itibaren Kirin işlemcilerimiz üretilemeyecek. Ayrıca yapay zekalı yongalarımız da üretilemeyecek. Bu bizim için çok büyük bir kayıp" diyerek şirketi çok zor günlerin beklediğini itiraf etmişti.

Konuyla ilgili yapılan daha önceki sızıntılara göre Huawei Mate 40 serisinin gücünü yeni bir Kirin amiral gemisi yonga setinden alacağı iddia ediliyordu. 5 nm üretim süreciyle üretilen bu yonga setinin Kirin 1000 olacağına dair raporlar bulunsa da son dönemlerde bu yonga setinin Kirin 9000 olarak adlandırılacağı da gündemde.

İşte ifşa olan Huawei Mate 40 Lite özellikleri ve fiyatı

Yüz tanıma sistemini desteklemek için çentikli ekran tasarımına sahip olacağı iddia edilen Huawei Mate 40 serisi, tıpkı P40 serisinde olduğu gibi 1200 piksel+ çözünürlük ve 90 Hz ekran yenilime hızına sahip olması muhtemel görünüyor. Google Servisleri’nden mahrum olarak piyasaya sürülecek olan Mate 40 serisi Huawei AppGalery desteğine sahip olacak.

Huawei Mate 30 serisinin daha gelişmiş bir devamı niteliğinde olacak Mate 40 serisiyle ilgili bilinenler şimdilik bunlarla sınırlı. Seriye dair geri kalan tüm detayları ve fiyat bilgisini 22 Ekim Perşembe günü düzenlenecek olan tanıtım etkinliğiyle birlikte öğreneceğiz. Etkinliğin ardından cihazlar hakkındaki bilgileri sizlere aktaracağız.


HarmanyOS 2.0'ı hangi işlemcili Huawei cihazlarının alacağı belli olduHarmanyOS 2.0'ı hangi işlemcili Huawei cihazlarının alacağı belli oldu
Huawei P Smart 2021 Türkiye’de satışa çıktıHuawei P Smart 2021 Türkiye’de satışa çıktı

PAYLAŞ