Huawei Mate 40 serisinin ekran tedarikçisi belli oldu - Haberler - indir.com

Huawei Mate 40 serisinin ekran tedarikçisi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-22 13:31:11
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yakında Huawei Mate 40 serisini tanıtacak olan Huawei’nin yeni amiral gemileri için Çinli ekran üreticisi BOE’den ekran tedarik edeceği öğrenildi.

'on-cell' OLED ekran teknolojisi pazarın liderleri olan BOE, ekran tedarikinde Samsung Display ve LG Display'i yakalamış gibi görünüyor. Daha önce Apple için ekran tedarik edeceği haberleriyle gündeme gelen şirketin şimdi de Huawei Mate 40 ve Huawei Mate 40 Pro için ekran üreteceği öğrenildi.

Huawei İngiltere’nin 5G altyapısından neden çıkarıldı?Huawei İngiltere’nin 5G altyapısından neden çıkarıldı?

Pro modeli için birkaç şirketle daha anlaştığı öğrenilen Huawei’nin Mate 40 için ekranlarını tamamen BOE’den, Mate 40 Pro için ise BOE’ye ek olarak Samsung Display ve LG Display’den ekran tedarik edeceği ortaya çıktı. Bu yıl başında Huawei P40 içinde teklif götürdüğü öğrenilen BOE’nin şirket tarafından yeterli görülmediği için P40 serisinin ekran tedarikini üstlenemediği de aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.

Huawei Mate 40'ın yeni görüntüleri ortaya çıktı

Son yıllarda adını daha geniş kitlelere duyurmaya başlayan BOE Çin'deki tek on-cell OLED ekranı tedarikçisi değil. CSOT ve Visionox gibi şirketler de on-cell OLED ekran pazarında yer alan Çinli şirketler arasında olsa da bu şirketler henüz akıllı telefon üreticilerinden büyük siparişler alabilmiş değil.  

İlerleyen yıllarda akıllı telefonlarda daha sık görmeye başlayacağımız on-cell teknolojisi ekran panellerinin içerisine gömülü hassas dokunma katmanı bulunduran ekranlar üzerine kurulu. Eskiden kullanılan dokunmatik ekran teknolojisinde ekrandan ayrı bir dokunmatik katman olması ve bu katmanla ekran arasında belli bir boşluk olması gerekiyordu. Bu zaman zaman cihazların iç mekaniğinde bazı problemlere yol açabiliyordu. Ekranların daha iyi optik ve mekanik özelliklerine sahip olmasını sağlayan bu teknolojiyle üretilen OLED paneller hem daha ince, hem de daha ucuz.

Tüm bunlara ek olarak Huawei Mate serisi hakkında farklı sızıntılarda mevcut. Teknoloji dünyasının güvenilir sızıntı kaynaklarından olan  RODENT950 isimli Twitter kullanıcısı, Mate 40 ve Mate 40 Pro'nun bazı özelliklerini emojilerle açıkladı. GSMArena da bu emojilerin Huawei’nin Mate 40 modelinde  kıvrımlı ekran ve tek selfie kamerası olması,  Mate 40 Pro'da ise 'Şelale' ekran ve çift selfie kamerası olması anlamına geldiğini aktardı.

 


Huawei Mate 40'ın yeni görüntüleri ortaya çıktıHuawei Mate 40'ın yeni görüntüleri ortaya çıktı
Huawei MateBook X Pro Türkiye’de satışa çıktıHuawei MateBook X Pro Türkiye’de satışa çıktı

PAYLAŞ