Huawei Mate 40 serisinin çıkışı gecikebilir - Haberler - indir.com

Huawei Mate 40 serisinin çıkışı gecikebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-18 17:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji şirketi Huawei’nin yeni nesil Kirin 1000 işlemcisine sahip olarak gelecek olan Huawei Mate 40 ailesi için kötü bir haber geldi. Herkesin bildiği üzere ABD’de Trump yönetimi Huawei’mim akıllı telefon işlemcilerine erişimini kısıtlayacak bir düzenleme değişikliğine gitmişti. ABDD bu kararı ile beraber Huawei’nin ana işlemci üretici markalarından olan TSMC gibi şirketlerle olan ticari ilişkisini kesmeyi hedefliyor. Yürürlüğe alınan bu kararın merkezinde işlemci üretiminde kullanılan ABD yapımı ekipmanları kullanan firmaları, lisans anlaşmalarıyla Huawei şirketinin işlemci sağlama noktasında engellemesi amaçlanıyor. Son olarak bu durum Mate 40 ailesine güç verecek olan Kirin 1000 işlemcisini etkilemeyeceği ve telefon için her şeyin yolunda olduğu belirtiliyor. Fakat durumun tam olarak böyle olmadığını ve gelen bilgilere göre Çinli dev Huawei’nin Mate 40 serisinin seri üretimini ertelemiş durumda olduğu belirtiliyor.

Huawei Mate 40 gelişi için endişelendiren gelişme

Huawei Enjoy Z Pro 5G'nin lansman tarihi belli olduHuawei Enjoy Z Pro 5G'nin lansman tarihi belli oldu

Sağlam kaynaklardan gelen bilgilere göre burada 2 aylık bir ertelemenin adı geçiyor. Bu durum oldukça kötü dururken, bu durum sebebiyle satışa çıkmaları da ciddi seviyede tarih olarak da ileri kayacak deniliyor. ABD’nin son ambargosu ile beraber Huawei ciddi bir şekilde etkileneceğe benziyor. Modellerin satışa çıktığında dahi büyük stoklara sahip olamayacağı iddia ediliyor. Yeni nesil Huawei Mate 40 ailesinin Kirin 1000 işlemcisi haricinde bilinen detayları arasında 5 nm üretim sürecine sahip bu yeni işlemci Kirin 990 modeline göre yüzde 50 oranında daya yüksek performans sunacak.

Snapdragon 865 işlemcisi de Snapdragon 855’ten yüzde 25 daha hızlı gelmişti. Bu noktada devasa bir performans artışı sağlayacak olan yeni Huawei Mate 40 serisi 2020’de 5 nm işlemci ile çıkış yapan ilk model olacak. İlerleyen günlerde modele dair daha fazla detayın belli olması bekleniyor.


ABD ile Huawei'den şaşırtan anlaşmaABD ile Huawei'den şaşırtan anlaşma
Huawei Nisan ayında akıllı telefon sektörünün lideri olduHuawei Nisan ayında akıllı telefon sektörünün lideri oldu

PAYLAŞ