Huawei Mate 40 Pro’nun tasarımı sızdırıldı - Haberler - indir.com

Huawei Mate 40 Pro’nun tasarımı sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-22 13:50:07
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli telefon üreticisi Huawei’nin 2020 yılı bitmeden yeni amiral gemisi serisi olan Mate 40 Pro modelini tanıtması bekleniyor. Şimdi ise modelin tasarım detaylarına dair bazı bilgiler ortaya çıkmış durumda. Huawei Mate 30 Pro serisinde yaşanan ambargo ile beraber Android lisansı alamayan şirket, bu noktada pazarlarda ses getiremedi ve satışları düşük oranda kaldı. Gerek donanım gerekse tasarımı ile oldukça güçlü olan Mate 30 serisi Google uygulama ve servislerinden yoksun olarak bu ay sonunda Türkiye pazarına da gelmesi bekleniyor. Ancak bu amiral gemisi modeli ilerleyen aylarda yerini Huawei Mate 40 Pro modeline bırakacak. Şimdi ise yeni modele dair belli olan detaylar neler gelin bakalım.

Huawei Mate 40 Pro hakkındaki detaylar

Huawei P40 ve P40 Pro Sony'nin özel kamera sensörüyle gelecekHuawei P40 ve P40 Pro Sony'nin özel kamera sensörüyle gelecek

Şirketin almış olduğu yeni patent ile beraber modelin tasarımının belli olduğu ifade ediliyor. Mate 30 Pro ile benzer patente sahip olan bu modelin çentik ile beraber kavisli kenarlara da sahip olması bekleniyor. Bu kapsamda Mate 40 Pro’da toplam sekiz farklı kamera yer alabilir. İşlemci gücü tarafında ise 5 nm üretim süreçli Kirin 1020 modelinin bulunması bekleniyor. Ayrıca Kirin 1020’nin sunacağı performansın üst seviye olması bekleniyor. Google uygulamaları bulunmadan gelecek olan P40 Pro modeli üst seviye donanım özellikleri ile dikkat çekecek.

Cihazda 90 Hz yenilemeye sahip 6.67 inçlik QHD + HD AMOLED bir ekran yer alacak. En üst seviye versiyonda 12 GB RAM ile beraber Kirin 990 işlemcisinin bulunması bekleniyor. 40W hızlı şarj desteğine sahip olacak bu modelin 4500 mAh’lik bir pili bulunacak. P40 modelinde üç, P40 Pro’da ise dörtlü arka kamera olması bekleniyor. Ayrıca bu yeni modelde 10x optik zoom ile beraber 100x dijital zoom da olması bekleniyor.


EMUI 10 gün güncellemesi almayacak Huawei ve Honor ModelleriEMUI 10 gün güncellemesi almayacak Huawei ve Honor Modelleri
Huawei Mate 40 Pro'nun arka kamera patenti ortaya çıktıHuawei Mate 40 Pro'nun arka kamera patenti ortaya çıktı

PAYLAŞ