Huawei Mate 40 Pro'nun arka kamera patenti ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Huawei Mate 40 Pro'nun arka kamera patenti ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-21 16:20:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Başarılı performansı ile rakiplerini geride bırakarak rekorlar kıran Çinli şirket Huawei, yılın ilerleyen günlerinde Mate serisinin yeni modellerini piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu modeller arasında yerini alacak olan Huawei Mate 40 Pro'nun arka kamera tasarımı gün yüzüne çıktı. 

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Huawei, bu sene içerisinde Mate serisinin yeni akıllı telefonlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu serinin üst segmentte konumlandırılacak modellerinden birisi olması düşünülen Huawei Mate 40 Pro'nun teknik detayları ile ilgili yeteri kadar bilgi edinilmiş değil. Ancak bugün yeni amiral gemisi ile ilgili olarak arka kamera patenti ortaya çıktı. 2020 yılının son çeyreğinden önce kullanıcılarla buluşturulması beklenmeyen Huawei Mate 40 Pro, önceki modellere kıyasla daha fazla sayıda kameraya sahip olacak gibi duruyor.

Huawei P40 ve P40 Pro Sony'nin özel kamera sensörüyle gelecekHuawei P40 ve P40 Pro Sony'nin özel kamera sensörüyle gelecek

Alman Patent ajansı DPMA tarafınca dosyalanan yeni patentteki görüntülere bakıldığı zaman Huawei Mate 40 Pro’nun arkasında beş adet kamera bulunduğu net bir şekilde görülüyor. Huawei Mate 30 Pro’nun sahip olduğu dörtlü kamera sisteminin orta kısmına ek olarak bir kamera daha yerleştiren Huawei'nin bu sensörü kullanım amacı henüz bilinmiyor. Bunun yanı sıra cihazın ön tarafının da bulunduğu patentte akıllı telefonun toplamda 8 kameraya sahip olacağı ortaya çıktı.

Beşli arka kamera kurulumuna sahip cihazlar piyasada bulunuyor

Huawei Mate 40 Pro

Akıllı telefon üreticileri, her geçen gün ürettikleri cihazların kamera sayılarını da artırmaya devam ediyor. Üstelik bu konuda önemli bir yarış da ortaya çıktı. Beşli arka kamera kurulumu, Huawei Mate serisi adına yeni bir adım olmuş olsa da piyasa şu an da bu kamera kurulumuna sahip olarak çıkarılan akıllı telefonlar mevcut durumda.  Xiaomi, Mi Note 10 ve Mi Note 10 Pro modellerinde 108 MP’lik ana sensörün yanına derinlik algılayıcı, ultra geniş açılı lens, makro lens ve telefoto sensörü ekleyerek beşli kamera kurulumu kullanmıştı.

Tüm bunlara ek olarak HMD Global, Nokia 9 PureView modelinde beşli arka kamera kurulumu kullanılmıştı. Huawei'nin patentini almış olduğu Mate 40 Pro modelinin arka tarafında bulunan beşli kamera kurulumunda hangi sensörün hangi görevde kullanılacağı henüz bilinmiyor. Ancak tahminlere göre kamera özelliklerinin Mate 30 Pro'nun kamera özellikleriyle hemen hemen aynı olacağı düşünülüyor.

Huawei Mate 30 Pro, 40 MP’lik bir ana kameraya sahipti ve bu ana kameranın yanında 40 MP’lik bir ultra geniş açılı lens, 8 MP’lik telefoto sensörü ve 3D ToF derinlik algılayıcı lens bulunuyordu. Huawei’nin bu tarz bir kurulumun yanına nasıl bir kamera ekleyeceği konusunda şimdilik bir bilgi bulunmuyor.



PAYLAŞ