Huawei Mate 40 Pro’dan çıkan ilk performans sonucu - Haberler - indir.com

Huawei Mate 40 Pro’dan çıkan ilk performans sonucu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-14 12:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çinli teknoloji şirketi Huawei’nin yeni Mate 40 ailesine yönelik yeni bir detay ortaya çıktı. Şimdi ise seride yer alacak olan Pro model için performans sonuçları karşımıza çıktı. Huawei’nin yeni Mate serisi amiral gemisi modellerinde kesin olarak Huawei Mate 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Porsche Desing ve Mate 40 Pro Plus modellerini göreceğiz. Resmi olarak 22 Ekim tarihinde tanıtılacak olan bu yeni akıllı telefonlardan Mate 40 Pro modeli için ilk performans test sonuçları ortaya çıktı. Bu yeni modeller bilinene göre güçlerini ortak 5 nm üretim sürecine sahip Kirin 9000 işlemcisinden alacaklar. Bu işlemci ile teste giren Mate 40 Pro modeli Geekbench tarafında tek çekirdekte 1020, çok çekirdekte 3710 puan almayı başarıyor.

Hatırlarsak aynı test ile Kirin 990 5G işlemcisi 777 ve 3310 puan almayı başarmıştı. Bu noktada işlemci ve performans noktasında ciddi bir gelişim söz konusu diyebiliriz. GPU tarafında ise Mali-G78 kullanıldığı gözüküyor. CPU noktasında kaynaklara göre 4x 2.04 Ghz, 3x 2.54 GHz, 1x 3.313 GHz A77 kurulumu yer alıyor.

Facebook Automated App Ads Türkiye'ye geliyorFacebook Automated App Ads Türkiye'ye geliyor

Huawei Mate 40 Pro performansı hakkında ilk detaylar

Şirket Kasım ayında da elde edilebilir olacak olan Mate 40 ailesi için ifade edilene göre gümüş, siyah, beyaz, yeşil ve sarı renk seçeneklerini göreceğiz. Bu renklerin ise ailenin her modeli için ortak olarak yer alması beklenmiyor. Bu arada serinin üst seviye modellerinde “seramik” arka bölüm kullanılacağı ifade ediliyor. Ayrıca spesifik olarak Porsche Desing ve Pro Plus modellerinde seramik kullanılacağı tahmin ediliyor. Ayrıca seramik noktasında sadece siyah ve beyaz renk seçeneklerinin olması bekleniyor.

Android lisansı olmadan gelecek olan Huawei Mate 40 ailesi için Google Play Store erişimi yine olmayacak. Bunun yerine ise HMS temelli AppGallery uygulama mağazasını göreceğiz. Mate 40 serisinin daha önce de söylenene göre en az iki versiyonunun Türkiye pazarında satılması bekleniyor. Ancak bu modellerin hangisi olduğu şuan için bilinmiyor. Oldukça güçlü ve üst seviye performans ile gelecek olan Mate 40 ailesi merakla bekleniyor.


Huawei Mate 40'ın tanıtım tarihi belli olduHuawei Mate 40'ın tanıtım tarihi belli oldu
Huawei Mate 30 Pro E özellikleri sızdırıldıHuawei Mate 30 Pro E özellikleri sızdırıldı

PAYLAŞ