Huawei Mate 40 Pro tamir edilebilirlik sürecinden geçemedi - Haberler - indir.com

Huawei Mate 40 Pro tamir edilebilirlik sürecinden geçemedi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-09 18:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji üreticisi Huawei’nin sahip olduğu en yeni ve güçlü amiral gemisi olan Mate 40 Pro modeli iFixit tarafından inceleme altına alındı. Modelin için açılırken, tamir edilebilirlik noktasında ise ortalama puanları yayınlandı. Şirket 2019 yılında Çin’in ABD ile bulunmuş olduğu ticaret savaşlarından ötürü ağır bir darbe almış ve ABD’li şirketler ile iş yapması yasaklanmıştı. Ticari bir yaptırıma sahip olan Huawei, ciddi zararlara uğrasa da, beklentileri aştı ve kendi işletim sistemi ile kendi ekosistemini oluşturmaya başladı. Şirketin bu alandaki en son nesil amiral gemisi olan Huawei Mate 40 Pro ise geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtıldı. 2K OLED ekranı, beş arkada iki ise önde olarak toplam yedi kamera ile gelen bu model işlemci gücü olarak ise Kirin 9000 5G işlemcisini tercih etti.

12 GB RAM belleğine sahip olan bu model kamera yetenekleri ile ön plana çıkarken, Android işletim sistemi ile gelip Google servislerine sahip olmadı. Onun yerine ise HMS ile kendi servislerini tercih etti.

Huawei Mate 40 Pro'nun fiyatı gün yüzüne çıktıHuawei Mate 40 Pro'nun fiyatı gün yüzüne çıktı

Huawei Mate 40 Pro tamir edilebilirlik puanı belli oldu

Huawei Mate 40 Pro cihaz iFixit ekibi tarafından incelenmek için açıldı. Telefonların tamir edilebilirliğine puan veren şirket, bu inceleme neticesinde ise kullanıcıların arıza durumunda ne gibi zorluklar yaşayacağını göstermiş oluyor. Mate 40 Pro modeli ise genel anlamda ulaşımı kolay parçalardan olurken, kullanıcılar yapışkan yüzey sebebiyle açmasının zor olduğu gözüküyor. Su geçirmezlik ve sağlamlık noktasında önemli olan bu yapışkan, fazla kullanıldığı zaman önü ve arkası cam olan telefonun söz konusu yüzeylerine zarar vermeden açılması imkansız bir hal alıyor.

Bu noktada ise bir arıza durumunda açılması gerektiği zaman sağlam parçalara da zarar verme ihtimali bulunuyor. Tüm bu detaylar kapsamında iFixit bu modelin tamir edilebilirlik oranına 10 üzerinden 4 veriyor.  


Mate 40 Pro, DxOMark'ın lideri olduMate 40 Pro, DxOMark'ın lideri oldu
Huawei Mate 40 Pro Türkiye fiyatı açıklandıHuawei Mate 40 Pro Türkiye fiyatı açıklandı

PAYLAŞ