Huawei Mate 30 serisinin şaşırtan başarısı - Haberler - indir.com

Huawei Mate 30 serisinin şaşırtan başarısı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-26 09:25:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

ABD ambargosu ile sarsılan Çinli dev teknoloji şirketi Huawei, yaşanan talihsiz olaylara rağmen şirketin amiral gemisi Mate 30 ailesi oldukça ciddi satış rakamlarına ulaştığının bilgisini verdi. Huawei Mate 30 Pro adlı akıllı akıllı cihaz yılın şüphesiz en iyi akıllı cep telefonu olup fakat yaşanan talihsiz olaylardan dolayı geride kalmıştır. Cihazın geride kalmasının temel sebebi bildiğiniz üzere telefon için Android lisansın alınamaması olmasıdır. Lisansın alınamaması sebebiyle cihazda Google Play Store başta olmak üzere Google servislerinin birçoğu çalışmıyor. Bu da elbette ki cihazın satış rakamlarında ciddi düşüler olmasına neden oldu. Bu olumsuz olaylardan Mate 30'da oldukça etkileniyor fakat buna rağmen cihazın satışları halen devam ediyor. 

Huawei Mate 30 lite ilk kez görüntülendiHuawei Mate 30 lite ilk kez görüntülendi

Özellikle Çin pazarında oldukça fazla satılan bu modelin piyasaya girmesinden bu yana kısa süre içerisinde global pazarda da olumlu sonuçlar elde ettiği gözlemlendi. Çin'de düzenlenen etkinlik kapsamında konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre şirket Mate 30 ailesinin son iki ay içerisinde 7 milyondan fazla akıllı cihaz sevk ettiğini aktarmış durumdadır. Özellikle de Çin merkezli satışların adeta patlaması ile beraber Mate serisinden geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüze 75'lik bir artış elde eden şirket, daha önceden Mate 30'ları birçok ülkede satamayan şirket buna rağmen kısa sürede toparlanarak şaşırtıcı satış rakamları elde etmeyi başardı. Yaşanan kötü olayların ardından kısa sürede sorunları çözerek kendi toparlamayı başaran Huawei, yeni ürünler üreterek kullanıcı kitlesini her geçen gün artırmaya yönelik hareket ediyor.

Huawei Mate 30 serisi üzdü

ABD ve Huawei arasında yaşanan ticari savaşın en büyük mağdurlarından biri de Mate 30 serisi oldu. Şirketin Android lisansını yeni yıl içerisinde geri alacağı yönünde çeşitli söylentiler mevcuttur. Hatta öyle ki şirketin bu duruma olan inancı yeni amiral gemileri P40 ve P40 Pro'yu dünya pazarında satışa sunacağı aktarıldı. 

 


Merakla Beklenen Huawei Mate 30 Pro resmi olarak tanıtıldıMerakla Beklenen Huawei Mate 30 Pro resmi olarak tanıtıldı
Google uygulamaları Huawei Mate 30 Pro’ya nasıl yüklenir?Google uygulamaları Huawei Mate 30 Pro’ya nasıl yüklenir?
Huawei Mate 30 Serisi Ön Siparişte Uçtu!Huawei Mate 30 Serisi Ön Siparişte Uçtu!

PAYLAŞ