Huawei Mate 20'den Üzücü Bir Haber Geldi - Haberler - indir.com

Huawei Mate 20'den Üzücü Bir Haber Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-27 10:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli popüler telefon üreticisi Huawei’nin en yeni amiral gemisi serisi olan Mate 20 ailesi büyük bir merakla bekleniyor. Resmi olarak 16 Ekim tarihinde Londra’da gerçekleştirilecek etkinlik ile tanıtılacak bu modellere dair birçok sızıntı haberlerini sizlere aktarmıştık. Şimdi ise bazı kullanıcıları üzecek yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre Mate 20 ve Mate 20 Pro modelleri her ülkede satışa çıkmayacağı ortaay çıktı. Roland Quandt tarafından Huawei’nin Mate 20 serisi modellerini sunarken nasıl bir satış stratejisi izleyeceğine dair bazı bilgiler ortaya çıkarttı.

Mate 20 Her Ülkede Olmayacak

Huawei Mate 20 Pro'da Kablosuz Şarj Özelliği OlacakHuawei Mate 20 Pro'da Kablosuz Şarj Özelliği Olacak

Aktarımlara göre Mate 20 serisinin orta segment modelini tüm Avrupa ülkelerinde satışta görmeyeceğiz. Ancak belirlenmiş olan bazı ülkelerdeki kullanıcılar bu söz konusu modele erişebilecekler. Durum böyle olursa Mate 20 modelinin Mate 20 Pro cihazının arkasında kalacağı iddialar arasında yer alıyor. Böyle bir hamlenin gelme sebebi ise şirketin P20 Pro serisinde iyi bir başarı grafiği sergilemesi olarak ifade ediliyor. Bu durum Huawei kullanıcılarını üzmüş olsa da henüz doğruluk payının ne kadar olduğu bilinmiyor.

Ancak şirketin diğer modellerinden daha çok seride en fazla Mate 20 Pro modeli üzerine yoğunlaşması bekleniyor.

Mate 20 Teknik Detaylar

6.3 inçlik büyük bir ekran ile gelecek bu model AMOLED ekran panelini tercih edecek ve 395 ppi yoğunluğu ile beraber 1080 x 2244 piksellik çözünürlük sunması bekleniyor. Dünyanın ilk 7 nm üretim sürecine sahip olan mobil işlemci Kirin 980’nin Mate 20 ve Mate 20 Pro modellerine güç vereceği biliniyor. Ayrıca bu Kirin 980 işlemcisi ilk Cortex A76 çekirdeğine sahip model olacak. Çekirdek dizilimi olarak 2+2+4 şeklinde görceğimiz bu model yüksek işlemler için 2.6 Ghz hızında 2 adet Cortex A76 işlemcisi kullancak. Günlük kullanımlarda ise 1.8 Ghz çalışan 2 adet Cortex A76 görev alacak.

Grafik birimi tarafında Mali-G76 işlemcisini göreceğimiz bu model selefi cihaza göre yüzde 46 daha yüksek performans sergilerken yüzde 178 oranla güç tasarrufu sağlamış olacak. Toplamda ise Kirin 980 modeli Kirin 970 işlemcisine göre tam yüzde 37 daha performanslı ve güçlü bir işlemci olmayı başarıyor. Bellek bölümünde Huawei, 6 GB RAM kullanması olası gözükürken, 64 ve 256 GB’lık dahili depolama seçeneklerini göreceğiz.

Cihaz EMUI 9.0 arayüzüne sahip olacakken, Android sürümü olarak 9.0 Pie ile kutudan çıkması bekleniyor. Modelin beklenen satış fiyatı noktasında ise 600 Euro gibi rakamların sızdırıldığı biliniyor. Şirketin önceki serilerde olduğu gibi Mate 20 serisini de Türkiye’de satışa sunması yüksek bir ihtimalle bekleniyor. Piyasada yer alan Galaxy Note 9 ve iPhone Xs Max gibi modeller ile sıkı bir rekabete girecek olan Mate 20 Pro serisi bakalım rakipleri karşısında ne gibi performanslar sergileyecek göreceğiz.


Huawei Mate 20 Pro Detayları Belli OluyorHuawei Mate 20 Pro Detayları Belli Oluyor

PAYLAŞ