Huawei Mate 20 Pro’nun yüz tanıma sistemi nasıl? - Haberler - indir.com

Huawei Mate 20 Pro’nun yüz tanıma sistemi nasıl?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-15 15:36:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Huawei Mate 20 Pro modelindeki yüz tanıma sistemi, diğer amiral gemilerine göre nasıl? İşte özellikleri ve teknik incelemesi.

Huawei’nin yeni amiral gemisi, yüz tanıma sistemi ile birlikte kullanıma sunuldu. Cihazın ön bölümündeki çentiğin büyük olması, ilk başlarda eleştiri almış olsa da çentik bölümünde kameraya ek olarak yüz tanıma sistemi için gerekli sensörlere de yer verilmesi, zorunlu olarak bu alanın geniş olmasına neden oldu. Buna karşın böylesine yeni bir teknolojiye yer veren Huawei, güvenlikten zafiyet vermemek adına yüz tanıma sisteminin ön kamera yerine sensörlerle çalışmasını istemiş. Bu bakımdan güvenlik adına yeni sistemin çok daha iyi olduğu söylenebilir.

Kırmızı Huawei Mate 20 Pro İçin Tarih Belli OlduKırmızı Huawei Mate 20 Pro İçin Tarih Belli Oldu

Huawei Mate 20 Pro’nun yüz tanıma özelliği ne kadar güçlü?

Huawei Mate 20 Pro yüz tanıma özelliğinde kullanılan sensörler, 3 boyutlu bir şekilde algılama özelliğine sahip ve kişilerin yüzünü de bu şekilde tarayarak eşleştirme yapıyor. Yapılan testler ve uzman yorumlarına göre Samsung’un yüz tanıma sisteminin aksine Huawei Mate 20 Pro modeli ancak gerçekçi bir balmumu heykeli ile aldatılabilir. Aksi halde herhangi bir şekilde yüz kilidini aşabilmek mümkün değil.

Bunda etkili olan en önemli etken ise yüz tanıma sisteminde kullanılan kızılötesi sensörler. Normal cihazlarda kamera ile tarama yapıldığı için düşük ışıkta dahi kullanım imkansız olabiliyor. Fakat kızılötesi sensörü ile birlikte Huawei Mate 20 Pro yüz tanıma sistemi, ortam değişkeni önemli olmaksızın her şartta çalışabiliyor. 

Mate 20 Pro Performans Test Sonuçları Açıklandı


Huawei Mate 20 Pro'nun Dikkat Çeken Şarj ÖzellikleriHuawei Mate 20 Pro'nun Dikkat Çeken Şarj Özellikleri

PAYLAŞ