HUAWEI Mate 20 Pro'nun gözünden: Fener ve Balat - Haberler - indir.com

HUAWEI Mate 20 Pro'nun gözünden: Fener ve Balat

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-11 17:21:22
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

İstanbul'un zengin tarihi ile görülmesi gereken yerlerinden Fener ve Balat'ın muhteşem yapılarını birde Mate 20 Pro'nun gözünden görün. Demir Kilise, Fener Rum Patrikanesi, Kırmızı Mektep gibi İstanbul'un önemli tarihi yapılarını bünyesinde toplayan Balat ve Fener görülmeye değer semtler arasında yer alıyor. İşte HUAWEI Mate 20 Pro'nun gözünden: Fener ve Balat

Huawei Mate 20 Pro Üç Boyutlu Yüz Tanıma Özelliğinin Farkları

HUAWEI Çipleri Yeni Bir Yapay Zeka Devrinin Kapılarını AralıyorHUAWEI Çipleri Yeni Bir Yapay Zeka Devrinin Kapılarını Aralıyor

HUAWEI Mate 20 Pro'nun gözünden: Fener ve Balat

HUAWEI Mate 20 Pro, mobil piyasasındaki en iyi akılı telefon kamera sistemine sahip bir cihazdır. Profesyonel kamerası ile düşük ışıkta bile mükemmel fotoğraflar çekmenizi sağlar. Çektiğiniz fotoğraf üzerinde pek çok değişim yapmadan oldukça canlı ve istediğiniz renkte fotoğraflar çekebilirsiniz. Ultra geniş açı lens desteği gelen üçlü Leica kamera, geniş bir perspektiften çekim seçeneği sunuyor. Cihazın ultra geniş açılı ve makro desteği sunan lens yapısı sayesinde Mate 20 Pro aynı zamanda çok yönlü bir kamera haline geliyor. Mate 20 ile çekilen bazı İstanbul eserleri:

Seferikoz Sarnıcı

Kadir Has Üniversitesi'nin alt tarafındaki Seferikoz Sarnıcı 11'inci yüzyıldan kalma bir Bizans eseridir. Bu etkileyici eser, işlevini yitirdikten sonra Cibali Sigara Tütün Fabrikası'nın tütün deposu olarak kullanılmaya başlamıştır. Günümüzde ise Rezan Has Müzesi'nin bir parçası olarak kullanılıyor. İki ayrı bloktan oluşan yapının kullanım amacı kesin olarak bilinmiyor.

Rezan Has Müzesi

Arkeolojik koleksiyon, Urartu ve bazı uygarlıklara ait eserleri bünyesinde barındıran bu müze iki ana konsepti bünyesinde barındırarak geçmişi günümüze bağlıyor. Urartulara ait olan bu müze içerisinde 110 adet eser bulunuyor. Dünyanın en kapsamlı Urartu koleksiyonlarından birisine sahip olmakla birlikte, Kadir Has'ın vefat etmeden hemen önce üzerinde bulunan giysileri ile yapılmış balmumu heykeli de bulunduruyor.

Demir Kilise

Geçmişte dünyada sadece 2 adet demir kilise bulunuyordu. Fakat diğeri zamanla yok olunca Balat'taki Sveti Stefan Kilisesi, yani Demir Kilise dünyadaki tek demir kilise olarak kalmayı başarmıştır.

Fener Rum Patrikhanesi

Ortodoks dünyasının merkezi olan Fener Rum Patrikhanesi'nin tarihi 12'inci yüzyıla kadar dayanıyor. Manastır, Patrik II. Timoteos zamanında inşa edilerek 1614 yılından sonra kullanılmaya başlanmıştır. 1720 tarihinde yeniden yapılan bu kilise 1800'lü yıllarda yapılan restorasyon ile birlikte günümüzde de yer alıyor.


Huawei Nova 4 Delikli Tasarımı İle Dikkat ÇekecekHuawei Nova 4 Delikli Tasarımı İle Dikkat Çekecek
Huawei Nova 4 Tanıtım Tarihi AçıklandıHuawei Nova 4 Tanıtım Tarihi Açıklandı
Huawei Mate 20 Pro Üç Boyutlu Yüz Tanıma Özelliğinin FarklarıHuawei Mate 20 Pro Üç Boyutlu Yüz Tanıma Özelliğinin Farkları

PAYLAŞ