Huawei, Mate 20 Pro'da çıkan yeşil ekran sorununu çözmek için Optus'la işbirliği yapıyor! - Haberler - indir.com

Huawei, Mate 20 Pro'da çıkan yeşil ekran sorununu çözmek için Optus'la işbirliği yapıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-20 18:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Huawei'nin belki de en çok konuşulan telefonlarından birisi olan Mate 20 Pro, lanse edilmesinin hemen ardından ekranında yeşil lekeler belirmeye başlamıştı. Bu sorun için Avustralya merkezli bir şirket olan Optus, Huawei ile işbirliği yaparak Mate 20 Pro'da ortaya çıkan yeşil ekran sorununu çözmek istiyor.

Huawei, Mate 20 Pro'da çıkan yeşil ekran sorununu çözmek için Optus'la işbirliği yapıyor!

16 Ekim 2018 tarihinde Huawei'nin Londra şehrinde düzenlediği lansman ile birlikte tanıtılan Huawei Mate 20 Pro, lanse edildiği günden beri yeşil ekran sorunu yaşatıyor. Cihazda yeşil renkte lekelerin olduğu da söyleniyor, cihazın kenarlarında yeşil renkte parlamalar olduğu da. Cihaz kullanıldığı günden bir süre sonra yavaş yavaş yeşile dönmeye başlıyor. Gün geçtikçe çok daha yeşilleşen ekran, en sonunda görünmeyecek hale geliyor. 

İnanılmaz Fiyatlı Huawei Mate 20 Pro Türkiye'de Satışa Sunulduİnanılmaz Fiyatlı Huawei Mate 20 Pro Türkiye'de Satışa Sunuldu

Yetkililer daha önce bu konu ile ilgili sorun yaşayan kullanıcıların, cihazlarını talep edebileceğini açıklamışlardı. Huawei'nin üst düzey yöneticilerinden birisinden gelen açıklamada, bazı ülkelerde telefonların neden küçük bir kısmının yeşil olmaya başladığını araştırmaya başladığı belirtildi. Avustralya merkezli operatör şirketi Optus da sorunun varlığı doğrulandı.  Optus şirketi de Mate 20 Pro'ların, yeşil rengini birbirinden farklı tonlarda sergilemeye başladığını söyledi. 

Optus, kendi şirketinden satın alınan Huawei Mate 20 Pro'lar için kullanıcılara para iadesi veya yeni bir cihaz talebi haklarının olduğu söyledi. Huawei şirketinden gelen herhangi bir açıklama mecvut değil. Sorunun büyük bir ihtimalle LG'nin ürettiği ekrandan kaynaklandığı düşünülüyor. Çünkü bugüne kadar üretilen bütün hatalı ekranlar konusunda LG'nin ekranları %91'lik bir kısmı oluşturuyor. En kısa sürede şirket bu sorunu çözmek için LG şirketiyle de bağlantı kuracaktır. Çünkü satın alınan yeni amiral gemilerinin iade edilmesi ve bu telefonların satışının aza inmesi durumu yaşanabilir. LG ekranından kaynaklanıyorsa bile satın alınan tüm telefonların tamire götürülmesi gerekiyor. Yani ekrandan kaynaklanan bir sorun için Huawei, birçok zahmetli işe katlanmak zorunda kalacak ve maliyeti yüksek bir sorunu çözmeye çalışacaktır. Şirketten henüz bir bilgi gelmese de kısa süre içerisinde açıklama yapacaktır. Gelişmeleri bekleyip göreceğiz.


Huawei Mate 20 Pro Resmi Türkiye Fiyatı AçıklandıHuawei Mate 20 Pro Resmi Türkiye Fiyatı Açıklandı
Huawei'nin yeni telefonu, kamerasıyla damga vuracakHuawei'nin yeni telefonu, kamerasıyla damga vuracak
Huawei, 10x yakınlaştırmalı, dört arka kameralı telefon çıkaracakHuawei, 10x yakınlaştırmalı, dört arka kameralı telefon çıkaracak

PAYLAŞ