Çinli telefon üreticisi Huawei’nin en yeni nesil amiral gemisi ailesi olan Mate 20 modellerini geçtiğimiz haftalarda görmüştük. Şirketin en yeni nesil modelleri olarak gelen cihazlar birçok yeni teknoloji ve özelliklere sahipler. Ancak son zamanlarda yeni Mate 20 Pro modelinin ekranında yeşil ekran tonuna sahip bir hata ortaya çıktı. Bu yeşil ekran sorunu Mate 20 Pro kullanıcılarına düşük ışık veya karanlık temalarda ortaya çıkıyor. Oldukça rahatsız edici olarak gözüken bu yeşil ekran sorununu nasıl çözebileceğinize bu içeriğimiz de bakacağız. Gelin şimdi Mate 20 Pro yeşil ekran sorunu nasıl giderilir bakalım.

Huawei Mate 20 Pro Ekran Sorunu Düzeltme

1 1541947544

26 Ekim tarihi ile beraber Mate 20 Pro serisi piyasaya giriş yapmıştı. Kullanıcıların bir hayli beğenisini kazanan bu model yurt dışı üzerinde yaklaşık 1000 dolar bir fiyat etiketi ile satışa sunuldu. En pahalı amiral gemisi modeller arasında giren cihaz birçok ilke sahip özellikleri de dikkat çekmişti. Fakat bu modellerde ortaya çıkan yeşil renk tonuna sahip ekran problemi şikayetleri artmaya başladı. Mate 20 Pro ekranı da tıpkı iPhone X gibi OLED bir panele sahip olduğu için geçmiş dönemde iPhone modeller için de benzer bir sorun ortaya çıkmıştı. Mate 20 Pro’da yer alan bu yeşil ekran sorununun çözümü için üç farklı yol bulunuyor.

  • Renk sıcaklığı ve parlaklık ayarını değiştirme
  • Üçüncü parti uygulama yardımı ile ekranı tekrardan kalibre etmek
  • Son olarak ise akıllı telefonunuzu sıfırlamak

Birçok kullanıcıdan gelen geri bildirimlere göre telefonu sıfırlama işlemi sonrasında yeşil ekran sorununun ortadan kalktığı dile getiriliyor. Fakat bazı kullanıcılar için ise etki etmeyen bu durum da diğer çözüm yolları denemenizde fayda olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir