Huawei Mate 20 Pro Yeni Nesil Hafıza Kartı Desteği Sunuyor - Haberler - indir.com

Huawei Mate 20 Pro Yeni Nesil Hafıza Kartı Desteği Sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-17 16:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dün tanıtılan yeni nesil Huawei Mate 20 Pro ve Mate 20 modelleri sunmuş olduğu tasarım ve donanım tarafındaki yeniliklerin yanı sıra yeni bir hafıza kartı teknolojisine de destek sunmaya başlıyor. Klasik MicroSD kart desteği yerine artık Çinli üretici Huawei’nin yeni bir teknolojiye geçiş yaptığını görüyoruz. Mate 20 ve Mate 20 Pro modellerini hatırlayacak olursak cihazlar yeni ve gelişmiş bir üçlü kamera teknolojisi ile geliyorlar. Mate 20 Pro modelinde Mate 20’e ek olarak ekranaa entegre parmak izi sensörünü görüyoruz. Şirket bu modelini 128 GB’lık dahili depolamaya sahip olarak tanıtırken Android’lerde yer alan hafıza arttırma desteği bu modelde de yeni bir teknoloji ile devam ediyor. Bu noktada yeni Mate 20 ailesinde artık klasik microSD kart desteğini görmüyoruz.

Huawei Mate 20 Yeni Nesil Hafıza Kartı Desteği

Huawei Mate 20 Tanıtıldı İşte Özellikleri ve FiyatıHuawei Mate 20 Tanıtıldı İşte Özellikleri ve Fiyatı

Huawei bu modellerinde microSD kartlar yerine şirketin yeni Nano Kart olarak isimlendirdiği kartlara destek sunuyor. Bundan böyle Mate 20 serisinde hafızanızı arttırmak istiyorsanız normal microSD kart yerine artık Nano Kart olarak adlandırılan yeniliği tercih etmeniz gerekiyor.

Huawei’nin bu yeni Nano Memory kartları tıpkı bir Nano SIM boyutunda geliyor. MicroSD kartlara göre yüzde 45 daha küçük yapıda gelen bu hafıza kartlarında 128 ve 256 GB’lık dahili depolama desteği bulunuyor. Aktarım hızı tarafında 90 MB/s sunan bu kartlar yeni nesil Mate 20 serisinde çift SIM destek sunan slotlardan birine yerleştirilerek kullanılacak. Bu noktada çift SIM kart kullanma ile ekstra depolama seçeneği arasında bir seçim yapmanız gerekiyor. Şuan için bu yeni Nano Memory kart teknolojisinin Huawei’e özel olduğu gözüküyor.

Ancak rakip şirketlerin bu yeni nano kartlara nasıl yaklaşacağı henüz bilinmiyor. Nano kartların fiyat bilgisi noktasında bir açıklama yapılmazken, Huawei’nin Mate 20 Pro ve Mate 20 modellerini sırasıyla 1049 Euro ve 799 Euro olarak görüyoruz. Önümüzdeki yıl ile beraber hafıza kartı ve depolama teknolojileri anlamında diğer şirketlerden de benzer teknolojiler görmemiz bekleniyor. Bakalım Huawei’nun bu yeni hafıza kartları ne derece ilgi odağı olacak göreceğiz.


Huawei Mate 20 Pro Tanıtıldı İşte Özellikleri ve FiyatıHuawei Mate 20 Pro Tanıtıldı İşte Özellikleri ve Fiyatı

PAYLAŞ