Huawei Mate 20 Pro Üç Boyutlu Yüz Tanıma Özelliğinin Farkları - Haberler - indir.com

Huawei Mate 20 Pro Üç Boyutlu Yüz Tanıma Özelliğinin Farkları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-04 08:55:48
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Akıllı telefonlar geliştikçe sunmuş oldukları güvenlik sistemleri de değişmeye devam ediyor. Kişisel güvenlik akıllı telefonlar için bir hayli önemli olurken ilk etapta şifre, PIN ve desen gibi klasik şifre yöntemleri bulunuyordu. Fakat pratiklik ve güvenlik anlamında daha üst düzey seçenekler olan yüz tanıma ve parmak izi teknolojisi ise son yıllarda yayınlaşmaya devam ediyor. Bu noktada Apple’ın iPhone X modeli ile hayatımıza giren yüz tanıma teknolojisi Huawei’nin Mate 20 Pro modeli ile bambaşka bir hal almış durumda. Mate 20 Pro serisinde bulunan üç boyutlu yüz tanıma özelliği hem pratiklik hem de güvenlik anlamında modelin dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Mate 20 Pro’nun yüz tanıma özelliğinin yeteneklerinden bahsedeceğiz.

Huawei Mate 20 Pro Yüz Tanıma Özelliği

Modelin üst tarafında yer alan çentikli alan bölümünde sensörler ile beraber 3D Derinlik Algılama Kamerası bulunuyor. Bu kamera sayesinde 30 binden fazla nokta yansıtılabilirken kullanıcılar kolay bir şekilde tanınıyor ve yarım saniye içerisinde telefonun kilidi açılmış oluyor. Ayrıca yüz kimliği özelliği ile beraber kullanıcılar kilitli içerik ve uygulamalarına erişebiliyorlar. Artık 2018 ile beraber birçok modelde yüz tanıma sistemi gördük. Ancak bu telefonlarda daha çok ön kamera kullanılarak bir yüz tanıma sistemi gerçekleşiyor ve bu işlem iki boyutta yapılıyor. İki boyutlu bu sistemlerde ise cihazı bir fotoğraf ile kandırmak mümkün olabiliyor.

Huawei, Mate 20 Pro'da çıkan yeşil ekran sorununu çözmek için Optus'la işbirliği yapıyor!Huawei, Mate 20 Pro'da çıkan yeşil ekran sorununu çözmek için Optus'la işbirliği yapıyor!

Ancak Mate 20 Pro modelinde bulunan 3D Derinlik Algılama Sensörü sayesinde gözle görünmeyen 30 bini geçkin ışın yüzün her noktasını tarayarak derinlik işlemini gerçekleştirmiş oluyor. Derinlik noktasında bir fotoğraf ile güvenliği aşmak neredeyse imkansız hale geliyor. Ayrıca gözlüklü veya makyajlı bir halde bile 3D yüz tanıma işlemi yine başarılı bir görev sunmaya devam ediyor. Bu durumun karanlıkta da geçerli olduğunu belirtelim. Mate 20 Pro’nun yüz tanıma işlemini ilk kurulum ve daha sonraki ayarlar içerisinde de yapmak mümkün oluyor. Cihaz kilitli ile ekranı uyandırdığınızda yüz tanımanız gerçekleşecek ve kilit simgesinin açıldığını göreceksiniz. Sonrasında ise ekran kaydırma hareketi ile ana ekrana ulaşmanız mümkün olacaktır.

Yüz tanıma teknolojisinin PIN girme veya parmak izi okuma gibi teknolojiler arasında daha hızlı bir tepki gösterdiğini belirtelim. Diğer yandan uygulama kilidi erişimi özelliği sayesinde uygulamalara ve kilitli içeriklere yüz tanımanız ile erişmeniz de mümkün olacaktır. Ayrıca bu yüz tanımada göz taramasını aktif ederseniz gözünüz kapalı halde yüzünüzün tanınması mümkün olmayacaktır. Bu da sizlere ek bir güvenlik daha sağlamış olacaktır. Yüz tanıma ayarlar sekmesinde yüz tanıma esnasında cihazın direkt bir şekilde ana ekrana erişmesi veya ikinci bir kaydırma hareketi ile menüye erişmek gibi çeşitli seçenekleri açıp kapatabilirsiniz. Mate 20 Pro’nun 3D yüz tanıma özelliği hakkında bilinmesi gerekenler bunlardan ibaret durumda diyebiliriz.


Mate 20 Pro İçin Beklenen Özellik YayınlandıMate 20 Pro İçin Beklenen Özellik Yayınlandı
Mate 20 Pro ve Mate 20 Lite Türkiye Satışları BaşladıMate 20 Pro ve Mate 20 Lite Türkiye Satışları Başladı
Mate 20 Pro'da Bulunan Dikkat Çekici Yapay Zeka ÖzellikleriMate 20 Pro'da Bulunan Dikkat Çekici Yapay Zeka Özellikleri

PAYLAŞ