Huawei Mate 20 Pro Tanıtıldı İşte Özellikleri ve Fiyatı - Haberler - indir.com

Huawei Mate 20 Pro Tanıtıldı İşte Özellikleri ve Fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-16 09:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

2018’in son döneminin en güçlü amiral gemisi cihazı olacak olan Huawei’nin Mate 20 Pro ailesi resmi olarak tanıtıldı. Londra’da gerçekleşen etkinlik ile beraber Mate 20 ve Mate 20 Pro modellerine dair tüm bilgiler açıklanmış oldu. Resmi olarak henüz geçtiğimiz saatler içerisinde tanıtılan bu iki model sunmuş oldukları üst seviye donanım özellikleri ile bir hayli dikkat çektiler. Pazarda yer alan iPhone Xs Max gibi güçlü amiral gemilerine rahat bir şekilde kafa tutacak olan Mate 20 Pro özellikler bakımından neler sunuyor gelin bakalım.

Huawei Mate 20 Pro Tüm Özellikler ve Detaylar

Karşınızda Huawei Mate 20Karşınızda Huawei Mate 20

Huawei Mate 20 Pro serisi bir önceki nesil serisine göre bir hayli büyük iyileştirmeler ve yenilikler ile geliyor. Çinli üretici yeni modeli ile beraber tasarım çizgisinde değişikliğe giderek iddialı kamera sistemini yeni cihazına yerleştirmiş durumda. İkonik bir tasarıma sahip olarak arka yüzeyde 3 kameranın toplandığı Mate20 Pro modelinde 3.5 mm’lik kulaklık girişinin kaldırıldığını görüyoruz. Ön ekran tasarımı kavisli bir yapıda gelen modelin tek elle tutuş deneyimi daha iyi seviyeye çıkartılmış durumda. 6.39 inçlik ekran büyüklüğüne sahip olan bu modelin 8.6 mm’lik bir kasa kalınlığı bulunuyor.

Çift hoparlör ile bir başka yenilik daha sunan Mate 20 Pro serisinin ikinci hoparlörü ise USB Type-C bağlantısının olduğu bölüm hoparlör ızgarası olarak tercih edilmiş durumda. Cihaz donanım ve kamera tarafındaki üst seviye performansın yanı sıra yenilenmiş hoparlörü ile de iyi bir ses deneyimi sunacağa benziyor. Dünyada bazı ilklere de sahip olan yeni Mate 20 Pro modelinde kablosuz şarj desteği ile beraber 15 watt değerinde Qi hızlı kablosuz şarj özelliği ilk defa Mate 20 Pro’da yer verilmiş durumda.

Wireless Reverse şarj özelliği sayesinde Mate 20 Pro başka bir kablosuz şarj destekli aksesuarı şarj edebilecek. Bu noktada Mate 20 Pro’nun arka yüzeyine bir başka Mate 20 Pro temas ettirildiği zaman kablosuz ters şarj özelliği devreye girmiş olacak. Model arka yüzeyinde parmak izi okuyucusuna sahip olarak gelirken geliştirilmiş bu okuyucu ile yüzde 20 daha hızlı ekran açılması sağlanıyor. Çentikli tasarıma sahip olan Mate 20 Pro’da 3D derinlik algılama sistemi ile beraber kızılötesi desteğe sahip gelişmiş bir yüz tanıma güvenlik seçeneğini görüyoruz.

Huawei Mate 20 Pro Donanım

Bu yeni güçlü modelde 2K+ 3120 x 1440 piksel çözünürlüklü 6.39 inçlik büyük ve Premium bir ekran görüyoruz. 18.5:9 ekran oranı da sunan bu ekran oldukça iyi bir görüntü deneyimi sunabilecek. Tıpkı Mate 20’de olduğu gibi Mate 20 Pro modelinde Kirin 980 işlemcisini göreceğiz. 8 Çekirdekli bu işlemcinin 7 nm üretim sürecine sahip olduğunu belirtelim. Bu yeni işlemci ile beraber Mate 20 Pro serisi yüzde 20 daha iyi performans ve yüzde 40 ise daha iyi bir güç tüketimi sunacak. Cihaz kamera tarafında ise 40 + 20 + 8 megapiksel olarak üçlü kamera sistemi ile geliyor. 4K’da 60 FPS desteği de bulunan bu modelde 4200 mAh’lik bir batarya yer alacak. 128 GB dahili depolama ve 6 GB RAM sunan modelin henüz çıkış tarihi ve fiyatı belli olmazken model kutu içinden Android 9.0 Pie işletim sistemi ile çıkış yapacak.


Huawei GPU Turbo Güncellemesi Bir İşe Yarıyor mu?Huawei GPU Turbo Güncellemesi Bir İşe Yarıyor mu?
Huawei Mate 20 Pro vs iPhone Xs Max Karşı KarşıyaHuawei Mate 20 Pro vs iPhone Xs Max Karşı Karşıya
Huawei Mate 20 Pro Çalışırken GörüntülendiHuawei Mate 20 Pro Çalışırken Görüntülendi

PAYLAŞ