Huawei Mate 20 Pro Ciddi Yeniliklere Sahip Olacak - Haberler - indir.com

Huawei Mate 20 Pro Ciddi Yeniliklere Sahip Olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-01 13:30:48
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Önümüzdeki hafta ile beraber Güney Koreli şirket Samsung’un yeni amiral gemisi modeli Galaxy Note 9 büyük bir heyecan ile bekleniyor. Apple ve Google’un önümüzdeki aylarda yeni cihazlarını sunması beklenirken Samsung’un bu noktada daha avantajlı olması bekleniyor. Fakat yeni iPhone ve Pixel 3 modellerinin yanı sıra Note 9 serisine rakip olarak Huawei’nin yeni Mate 20 ailesinin olacağı bekleniyor. Çinli telefon üreticisi Huawei’nin P, Mate ve Honor gibi çeşitli ve iddialı serileri bulunuyor. Yeni Mate 20 modelinin de iddialı özellikler ile gelmesi beklenirken şimdi ise bazı detaylar belli olmaya başladı.

Bu kapsamda baktığımız zaman yeni amiral gemisi bu modelde Kirin 980 işlemcisinin kullanılmasına kesin olarak bakılıyor. Bu yeni işlemcinin IFA 2018 kapsamında Huawei markasının öne çıkan ürünü olması bekleniyor. Yeni Mate 20 serisinin ise Mate 20 haricinde Lite ve Pro versiyonlarının da bulunması bekleniyor. Yabancı kaynaklı bir habere göre yeni Mate 20’de yer alacak Kirin 980 çipseti haricinde diğer ürünler hakkında da sızıntılar bulunuyor. Bu kapsamda cihaz büyük bir ekrana sahip olacağı için 4200 mAh’lik bir pilin modele güç vermesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde çıkan Mate 10 modelinde ise 4000 mAh’lik bir batarya görmüştük.

Cihazın beklenen özelliklerine gelecek olursak Mate 20 modelinde 6.3 inçlik AMOLED bir ekranın yer alması bekleniyor. Pro modelinde ise ekranın 6.9 inç’e yükselmesi ve panel tarafında ise OLED’in yer alması söylentiler arasında bulunuyor. Yeni Mate 20 Pro’da parmak izi tarayıcısını yüksek bir ihtimal ile ekrana entegre bir şekilde göreceğiz. Ancak ekrana entegre bu yeteneğin normal Mate 20 modelinde olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor. Cihazın cam bir tasarım ile gelmesi beklenirken bu noktada kablosuz şarj desteğinin de yüksek bir ihtimal bu seride yer alması bekleniyor. Android P işletim sistemi ile kutudan çıkacak olan modelin EMUI 9.0 arayüze sahip olması ve Mate 20 modelinde ise 6 GB RAM ile 128 GB depolama görmemiz bekleniyor.





PAYLAŞ