Huawei kutudan şarj adaptörünü çıkaracak mı? - Haberler - indir.com

Huawei kutudan şarj adaptörünü çıkaracak mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-15 23:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Üretici markaların farklı hamlelerini görmeye devam ediyoruz. Son olarak Apple’ın iPhone 12 ailesi ile beraber şarj adaptörünü kutu içerisinden çıkartması ve sadece kabloyu sunması oldukça eleştirilmişti. Şimdi ise Çinli marka Huawei’nin de şarj cihazlarını kutu içerisinden çıkaracak olan bir başka şirket olması bekleniyor. Öyle ki artık ilerleyen dönemlerdeki yeni Huawei modellerinin kutu içlerinde şarj adaptörü olmayabilir. Apple’ın pazarda bir trend gibi başlatmış olduğu bu durum sonrasında kutu içeriğinden telefon kablolu aksesuarlar ve kulaklık olmadan geliyor. Samsung şirketinin de 2021 yılında Galaxy S21 ailesi ile aynı şeyi yapmasına yönelik bazı iddialar bulunuyor.

Ancak GizmoChina kaynaklı habere göre Huawei’nin gelecekteki ürünlerinde şarj cihazlarını vermeyeceği iddia ediliyor. Bu kapsmada Apple sonrası benzer bir hamleyi Huawei cephesinden görebiliriz.

Huawei yeni haritalar uygulamasını yayımladıHuawei yeni haritalar uygulamasını yayımladı

Huawei’de şarj aletini kutu içinden kaldırabilir

Yeni bir ankete göre Huawei, kullanıcılarına kablosuz bir kulaklık kutusunun Type-C şarj kablosu içermesinin olup olmadığı soruluyor. Bir başka soru ise kablosuz kulaklıkların ücretsiz bir şarj kablosu olmadan gönderilmesinin kabul edilebilir fiyatı noktasında ortaya çıkıyor. Şirket diğer yandan Type-C şarj kablosunun kullanılmamasının satın alma kararlarını etkipleyip etkilemesi düşünülüyor. Huawei’nin yakında pazara sunduğu FreeBuds Studio modeli USB-C şarj kablosu ile beraber geliyor.

Şirketin anketlere göre Apple ile aynı rotayı izleyeceği düşünülüyor. Şirket iPhone kutularından şarj adaptörü ve kabloluk kulaklıkları şarj etmeyi ve Apple Watch Series 6 kutu içinden ise güç adaptörlerini çıkarmıştı. Apple’ın çevre için yaptığı söylenen bu hamleleri sonrasında maliyeti düşürmesi ve daha fazla gelir elde etmesini yarayacak bir hamle olduğu da iddia ediliyor. Bakalım yeni yıl ile beraber Huawei ve Samsung şirketleri yeni modellerinde kutu içinden adaptör ve kulaklıkları çıkartacak mı göreceğiz.  


Huawei; sunucu, kamera ve hesaplama altyapıları sunduHuawei; sunucu, kamera ve hesaplama altyapıları sundu
Huawei Mate 40 Pro tamir edilebilirlik sürecinden geçemediHuawei Mate 40 Pro tamir edilebilirlik sürecinden geçemedi

PAYLAŞ