Huawei Kullanıcılarını Sevindirecek Güncelleme - Haberler - indir.com

Huawei Kullanıcılarını Sevindirecek Güncelleme

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-16 18:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz sene hatırlayacak olursak Huawei cephesinden üzücü bir açıklama gelmişti. Ancak VLC yeni sunacağı güncelleme ile bu durumu düzeltmeyi hedefliyor. VLC ile Huawei arasında yaşanan gerginlik sonrasında VideoLAN ve VLC uygulamaları Huawei kullanıcıları için Play Store’dan kaldırılmıştı. Bu hamle ile beraber Huawei, VLC’nin kara listesine girmişti. Bu hamlenin sebebi olarak ise uygulamanın Çinli telefon şirketi Huawei’nin agresif pil koruma özelliğinden ötürü almış olduğu negatif yorumlar sebep gösterildi. Huawei pil ömrünü arttırmak için arka plandaki uygulamaları tamamen kapatıyor ve bu özellikten habersiz olan kullanıcılar ise VLC uygulamasının Google Play Store sayfasında olumsuz yorumlar yaparak uygulamayı suçluyorlar.

Huawei ve VLC Arasındaki Gerginlik Bitiyor

HUAWEI P30 serisi Türkiye fiyatları belli olduHUAWEI P30 serisi Türkiye fiyatları belli oldu

Huawei’nin bu pil koruma politikası EMUI 5.1 ve üstü modeller için geçerli olmuştu. P20, P10, P20 Pro gibi modeller için VLC indirilemiyordu. Ancak yeni P30 ve P30 Pro cihazlarını satışa sunan Huawei’nin bu modeller ile beraber VLC arasındaki problemleri çözmüşe benziyor. Bu kapsamda P30 ve P30 Pro modellerinde kullanıcılar VLC uygulamasını Play Store’dan indirebiliyorlar. Bu hamle ile beraber uygulamanın Huawei şirketini kara listeden çıkarttığı ortaya çıkıyor. Android Police kaynaklı habere göre atılan bir tweet’te söz konusu güncellemenin Huawei’nin yazılımını düzelttikten hemen sonra yayınladıkları ifade ediliyor.

VLC desteğinin birkaç aydır erişilebilir olduğu ifade edilirken, VideoLAN için ise henüz tam tarih belli olmuş değil. Huawei ise yazılımını düzeltmesi ile beraber artık tüm Huawei kullanıcıları VLC uygulamasını indirebilir duruma geldi. Sizlerde güncellemelerinizi yaptıktan sonra Google Play Store üzerinden VLC uygulamasını indirmeyi deneyebilirsiniz. VLC uygulaması bildiğiniz üzere geniş dosya uzantısı desteği ile video oynatmaya olanak sağlayan başarılı bir üçüncü parti uygulaması olarak karşımıza çıkıyor.  


Huawei P30, Snapchat ile iş birliği gerçekleştirdiHuawei P30, Snapchat ile iş birliği gerçekleştirdi

PAYLAŞ