Huawei Krizinin Google'a Maliyeti Çok Büyük - Haberler - indir.com

Huawei Krizinin Google'a Maliyeti Çok Büyük

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-29 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemde yaşanan ABD ve Çin gerilimi hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Özellikle ABD’nin Çinli şirket Huawei’ye uygulamış olduğu yaptırımlar bir hayli gündeme gelirken, bu yaşanan ekonomik savaşın maliyeti de ortaya çıkmaya başladı. ABD Başkanı Donald Trump ve yönetiminin geçtiğimiz haftalarda ABD şirketlerinin ulusal güvenlik tehdidi teşkil eden ülkelerde telekomünikasyon ürünleri almasını engelleyen bir karar çıkmıştı. Bu karar sonrasında ise Android üreticisi Google, Huawei ile olan tüm ilişkilerini kesmişti. ABD Ticaret Bakanlığı ise kara listede yer alan Huawei’ye uygulanan ticari kısıtlamaların bazılarını 90 günlük süreçle askıya aldı. Huawei şirketine bu noktada ürünlerine güncelleme desteği sunması için 90 günlük bir süre verilmiş oldu.

Çin ve Amerika Krizinde Google Maliyeti Belli Oldu

Huawei'nin Yeni İşletim Sisteminin Adı KesinleştiHuawei'nin Yeni İşletim Sisteminin Adı Kesinleşti

Huawei bu noktada lisans onayı almadan ABD yapımı ürünleri alamayacak. Huawei şirketi bir hayli bu durumdan etkilenirken, diğer tarafta Google’da çeşitli krizler yaşıyor. Raporlara göre Google’ın Huawei şirketi ile ilişkilerini sonlandırması ile beraber şirkete 425 milyon dolar gelir kaybına sebep oldu. Öyle ki Google’ın uygulama mağazası olan Play Store üzerinden 2018 yılında 7 milyar dolar gelir elde etmiş durumda. Bu gelirin 388 milyon dolarlık bölümü ise Huawei akıllı telefonlarda geliyor. Google ise en kötü senaryo durumunda Huawei başarılı bir işletim sistemi oluşturması olacaktır.

Huawei bu alanda çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken şirketin yakın zamanda yeni işletim sistemini duyurması bekleniyor.


Huawei SD Birliği Sitesine Yeniden EklendiHuawei SD Birliği Sitesine Yeniden Eklendi
Huawei'den Teknik Servis KampanyasıHuawei'den Teknik Servis Kampanyası

PAYLAŞ