Huawei Kirin 980 Özellikleri Belli Oldu - Haberler - indir.com

Huawei Kirin 980 Özellikleri Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-23 14:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Amiral gemisi akıllı telefonlar için üreticiler kendi güçlü işlemci modellerini üretmeye devam ediyorlar. Şimdi ise Çinli telefon üreticisi Huawei cephesinden yeni bir haber geldi ve şirketin en yeni ve güçlü işlemci modeli olması beklenilen Kirin 980 modeli hakkında bazı detaylar gün yüzüne çıktı. 4 tanesi maksimum performans ve 4 tanesi ise yüksek verim özelliğine sahip olarak 8 çekirdekli bir yapıda gelmesi bekleniyor. Huawei tarafından tasarlanan yeni GPU ise Adreno 630 modeline göre grafik işleme tarafında 1.5 kat daha hızlı olması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl Huawei?den Snapdragon ve Exynos işlemcilerine kafa tutan Kirin 970 modelini IFA etkinliği kapsamında görmüştük.

Yeni Kirin 980 modelinin de Berlin?de tanıtılması bekleniyor. Kaynaklara göre bu yeni model 2.8 GHz frekans hızına sahip olacak ve dört Cortex-A77 çekirdeği bulunacak. Güvenlik ve verimlilik anlamında ise dört adette Cortex ?A55 çekirdeği yer alacak. Kirin 980 işlemci serisi en büyük çipset üreticilerinden birisi olan TSMC tarafından 7nm FinFET süreci kapsamında üretilecek. Ayrıca bu yeni işlemci watt başına 5 trilyon hesaplama yapabilen bir yapay zeka çip teknolojisine sahip olacak. Yeni işlemci modeli GPU tarafında da şirketin kendi üretim modelini kullanacak. Snapdragon 845 işlemcisinde kullanılan Adreno 630 GPU modeline göre 1.5 kat daha iyi performanslı olacak.

Kirin 980 işlemcisine sahip ilk akıllı telefon modelinin ile yılın son çeyreği ile beraber pazara sunulması bekleniyor. Bu kapsamda Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro gibi modellerde yeni işlemcileri göreceğiz. AnTuTu tarafında da yeni işlemcinin Kirin 970?e göre ciddi bir performans sunması bekleniyor.





PAYLAŞ