Huawei Kirin 9010 yolda - Haberler - indir.com

Huawei Kirin 9010 yolda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-04 23:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji şirketi Huawei’nin yakın zamanda tanıtmış olduğu Kirin 9000 işlemcisi sadece Mate 40 ailesinde yer almıştı. Ancak şirketin bir sonraki yeni nesil amiral gemisi işlemcilerine dair bazı detaylar da ortaya çıktı. Akıllı telefonlarda yer alan güçlü işlemciler arasında yer alan Kirin, özellikle amiral gemisi modellerde gösterdiği performans ile dikkat çekiyor. Kirin’in yeni 9000 ve 9000E işlemcileri ise amiral gemisi serisi Mate 40 ailesine güç vermişti. Şimdi ise bir sonraki nesil Mate serisi yeni Kirin işlemci ailesi ile gelecek. Huawei Mate 50’de yer alması beklenen Kirin 9010 işlemciler sahip olacağı 3 nanometre mimarisi ile dikkat çekecek. Bu sayede Kirin işlemciler hem daha küçük olacak, hem de daha yeni bir mimari ile pazara gelmiş olacak. İşlemcilerin çıkış tarihi olarak ise yılın dördüncü çeyreğini bulması bekleniyor.

3 nanometrelik Kirin 9010 işlemcileri geliyor

Kirin 9000'de 24 çekirdekli GPU bulunuyorKirin 9000'de 24 çekirdekli GPU bulunuyor

İş takviminde bir sıkıntı yaşanmaması durumunda yeni Mate 50 ailesi ile beraber 3 nanometre işlemcilere geçiş yapılmış olunacak. Son 3 alık dilimde gelmesi beklenen bu yeni işlemcilerin ise yapı olarak nasıl bir farka sahip olacağının yanı sıra performans noktasındaki farkı da oldukça merak ediliyor. 5 nanometre teknolojisine sahip olan Kirin 9000’lerden önceki iddialara göre Mate 40 ailesinin 5 nanometre işlemci kullanan son amiral gemisi telefonlar olacağı söyleniyordu. Yakın kaynaklara göre ise bu işlemcilerin P50 serisinde de yer alacağı ifade ediliyor.

Çinli şirketin bu alanda başarılı olması ile beraber Qualcomm ve Samsung’un 3 nanometreye geçiş yapması ve bu geçiş döneminin ise yıl sonundan önce gerçekleşmesi bekleniyor. Apple ise TSMC ile beraber 3 nm işlemciler üzerinde çalışmalarına devam ederken, bu işlemcilerin ise 2022 yılında geleceği belirtiliyor. ABD ile Çin arasındaki ekonomik kriz ve ticaret savaşı sonrasında oldukça fazla etkilenen Huawei, ciddi yasaklama ve yaptırımlara maruz kalmış ve kalmaya da devam ediyor. Pazar araştırma şirketi TrendForce’a göre ise Honor’un Huawei’den ayrılması ile beraber %2’lik bir Pazar payı alabileceği Huawei’nin ise %4 seviyesinde olacağı söyleniyor.


Google Huawei'ye Kirin işlemcileri yasakladıGoogle Huawei'ye Kirin işlemcileri yasakladı
Huawei P50, Kirin 9000 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacakHuawei P50, Kirin 9000 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacak

PAYLAŞ