Huawei, Kendine İşletim Sistemi Arıyor - Haberler - indir.com

Huawei, Kendine İşletim Sistemi Arıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-13 21:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Amerika ve Çin arasında olan ticari savaştan en çok zarar gören firma Huawei olmuştu. Yaşanan sorunlardan sonra Google, Huawei ile olan iş planlarını askıya alarak, bundan sonra üretilecek olan Huawei cihazlarının Android işletim sisteminin servislerini kullanamayacağını açıklamıştı. Konu hakkında ise bu duruma hazırlıklı olduğunu söyleyen Huawei bir sonraki stratejisini henüz açıklamamıştı. Ortaya çıkan söylentilere göre, Huawei işletim sistemi olarak farklı alternatiflere göz atmaya başladı.

Huawei Kendi İşletim Sistemi Üzerinde Çalışıyor

Huawei Kendi İşletim Sistemini Geliştirdiğini DuyurduHuawei Kendi İşletim Sistemini Geliştirdiğini Duyurdu

Huawei'nin Yeni İşletim Sisteminin Adı Kesinleşti

Huawei daha öncelerinde kendi işletim sistemi üzerinde çalışmalar yapıyordu. Markanın geliştirmiş olduğu ilk işletim sistemi HongMeng Os'tu. Ardından ARK OS yazılımıyla adından söz ettiren şirket, yeniden bu işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Yedi yıldır bu alanda herhangi bir çalışma yaptığını açıklamayan Huawei söylentilere göre sıfırdan bir işletim sistemi geliştirmek yerine mevcut olan sistemde iyileştirmeler yaparak nasıl çalışacağını kontrol edecek.

Şu anda çok fazla seçeneği bulunmayan Huawei'nin ürünlerini kendi iletişim sistemiyle pazara sürmesinin yanı sıra, Android işletim sistemine alternatif olarak Aurora işletim sistemini de keşfettiği iddialar arasında. Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Huawei'nin böyle bir eğilimi olabilir. Rus yapımı olan işletim sistemini kullanması Huawei'nin olası ambargo durumlarından da önlem almasını sağlayacak olan bir adım.

Huawei Kendi İşletim Sistemini 6 Ay İçerisinde Çıkarabilir

Aurora işletim sistemi popüler olma bile, gizlilik ve güvenlik noktalarında kullanıcılardan oldukça olumlu geri dönüşlere sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Rusya'da oldukça önemli bir haber kaynağı olarak bilinen The Bell'e göre, Huawei birkaç cihazında Aurora Os'u test etmeye başladı. İlerleyen dönemlerde Huawei cihazların Aurora Os işletim sistemine mi sahip olacağı yoksa Huawei'nin risk alarak kendi işletim sistemini mi pazara süreceği ise hala gizemini koruyor. Ancak Aurora'nın Huawei için hızlı bir çözüm olacağı da bir gerçek. Şirketin Aurora ile anlaşma yapması kendi işletim sistemini ilerleyen senelerde geliştirmeyeceği anlamına gelmiyor.


Huawei Kendi İşletim Sistemini 6 Ay İçerisinde ÇıkarabilirHuawei Kendi İşletim Sistemini 6 Ay İçerisinde Çıkarabilir
Huawei'nin Geliştirdiği İşletim Sisteminin Adı Belli OlduHuawei'nin Geliştirdiği İşletim Sisteminin Adı Belli Oldu

PAYLAŞ