Huawei Kendi İşletim Sistemini 6 Ay İçerisinde Çıkarabilir - Haberler - indir.com

Huawei Kendi İşletim Sistemini 6 Ay İçerisinde Çıkarabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-22 16:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji şirketi Huawei’nin ABD firmaları ile olan ilişkisinin kesilmesiyle beraber şirket herkesten bağımsız olarak piyasada hayatını sürdürmek için hazırlıklara başladı. Huawei’nin tüketici kolu CEO’su olan Richard Yu’nun şirket için mesajlaşmalarından yaşanan sızıntılara göre şirketin kendi mobil işletim sistemini bu sonbahar dönemi ile beraber resmi olarak tanıtabileceği belirtiliyor. Huawei’nin kendi işletim sistemi hakkında henüz bir açıklama yapılmazken, yükselen ticaret gerilimi baskısıyla, şirketin çalışmalarını hızlandırdığı belirtiliyor.

Huawei İşletim Sistemi Yakında Geliyor

ABD'nin Huawei Kararından Sonra Bir Alman Firması Huawei ile İlişkilerini KestiABD'nin Huawei Kararından Sonra Bir Alman Firması Huawei ile İlişkilerini Kesti

Özel bir WeChat grubunda gerçekleşen konuşmalara göre şirketin kendi işletim sistemini önümüzdeki 6 ay gibi bir sürede tanıtabileceği belirtiliyor. Google’ın Huawei şirketi ile tüm anlaşmalarını bitirmesi ile beraber Huawei’nin kullanıcılarına olan ilgisini ve desteğini sürdürebilmesi için kendi işletim sistemini yapması zorunlu bir hale geldi diyebiliriz. Bir süredir şirketin kendi uygulama mağaza ekosistemini ve işletim sistemini geliştirdiği biliniyor ancak gizleniyordu. Bu noktada Google’ın olası bir yaptırımı şirket tarafından öngörülüyordu diyebiliriz. Bu öngörü ile şirket çalışmalarına daha fazla yoğunlaşarak çalışmalarını hızlandırmaya başladı.

Ancak Huawei’nin bu yeni mobil işletim sistemini Android Open Source Project üzerine mi inşa edeceği yoksa farklı bir taban mı kullanacağı henüz belli olmuş değil. Şuana kadar yazılım noktasında Huawei’nin pek güçlü olduğu bilinmezken, Çin odaklı bir şirket olduğu için dünyanın kalanı ile fazla uyumlu olmadığı iddia ediliyor. Bakalım bu yeni işletim sistemi pazarda ne gibi bir konumda olacak göreceğiz.


Microsoft Huawei Hakkında Sessizliğini KoruyorMicrosoft Huawei Hakkında Sessizliğini Koruyor
Nokia Huawei Kararı Hakkında Açıklama Yaptı: Yaptırımlar İşimize GelirNokia Huawei Kararı Hakkında Açıklama Yaptı: Yaptırımlar İşimize Gelir

PAYLAŞ