Huawei katlanabilir telefon üzerinde çalışmaya başladı - Haberler - indir.com

Huawei katlanabilir telefon üzerinde çalışmaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-22 11:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Katlanabilir akıllı telefon veya katlanabilir akıllı cihazlar konusunda pek çok teknoloji devi çalışmalar başlamış ve bu konuda önemli gelişmeler kaydetmişti. Huawei'de bu konu hakkında çalışmalar yapacak.

Huawei katlanabilir telefon üzerinde çalışmaya başladı

Telefonların katlanabilir bir şekilde piyasa sürülmesi ve kullanılması uzun zamandır beklenilen bir durumda. Yıllardır bu durum beklense de herhangi bir çalışma haberi gelmiyordu. Fakat bu sene içerisinde pek çok teknoloji devi şirket bu konuda çalıştıklarını çeşitli haberler ve görsellerle kullanıcılara bildirdi. Samsung, LG, Huawei gibi markalar katlanabilir akıllı telefonlar üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Güney Kore'li Samsung cephesinden gelen bir haber gibi Huawei'den de açıklama geldi.

Huawei Mate 20 RS Porsche Design'in Mate 20'e Göre FarklarıHuawei Mate 20 RS Porsche Design'in Mate 20'e Göre Farkları

Huawei firmasının CEO'su Richard Yu tarafından açıklanan bir bilgiye göre şirket bu teknoloji üzerinde çalışmaya başlamış. Yu, "Katlanabilir bir telefon üzerinde çalışıyoruz. Bu telefon 5G desteği de sunacak." şeklinde bir açıklama yapmış. Aslında bu firmanın katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalıştığı biliniyordu. Fakat bugüne kadar şirketten resmi bir açıklama veya resmi bir haber gelmemişti. CEO'nun yaptığı açıklama sayesinde firmanın bu gelişmeleri doğruladığını söyleyebiliriz. Ancak bu teknolojinin ne zaman kullanılabileceği konusunda bir bilgi verilmedi. Katlanabilir akıllı telefonlar hem işlevsel olarak hem de tasarımsal olarak mükemmel derecede diyebiliriz. Fakat bu teknolojinin geliştirilmesi ve kullanıcılara sunulması için gerekli bazı durumlar ve sorunlar mevcut. Şirketlerde teknoloji üzerinde çalışarak hem bu sorunları çözmeyi hemde telefonu ilerleyen süreç içerisinde geliştirmeyi düşünüyor. Sonuçta katlanabilir bir akıllı telefon üretmek söylendiğinde kolay gelebilir fakat uygulamanın görüntülenmesinden sonra bu işin oldukça zor olduğunu söyleyebiliriz. Bu ekranları telefonlara uyarlamak belirli bir zorlukları beraberinde getiriyor.

Bu yılın öncesinde şirketlerin bu teknoloji hakkında çalışmalar yapabileceğini ve böyle bir teknolojiyi geliştirebileceklerini düşünüyorduk. Fakat bu yıl içerisinde o kadar çok haber geldi ki yakın zaman içerisinde katlanabilir akıllı telefonları kullanabileceğimizi düşünüyoruz. Fakat hala bu konu hakkında daha fazla çalışma gerektiğini belirten şirketler entegrasyonun ve teknik zorluklar yüzünden bunun biraz zaman alacağını belirtiyor. İlerleyen zaman içerisinde nasıl bir gelişme kaydedeceklerini göreceğiz.


Huawei P20 Pro ve Samsung Galaxy A9 KarşılaştırmasıHuawei P20 Pro ve Samsung Galaxy A9 Karşılaştırması
Huawei Mate 20X, Tanıtıma az bir süre kala ortaya çıktıHuawei Mate 20X, Tanıtıma az bir süre kala ortaya çıktı
Yeni Fiyat Performans Canavarı Huawei Enjoy Serisi TanıtıldıYeni Fiyat Performans Canavarı Huawei Enjoy Serisi Tanıtıldı

PAYLAŞ