Huawei katlanabilir kaydırmalı ekran patenti aldı - Haberler - indir.com

Huawei katlanabilir kaydırmalı ekran patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-20 20:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Katlanabilir akıllı telefon pazarına hızlı giriş yapan isimlerden olan Huawei, iki yeni patent başvurusu ile beraber katlanabilir modellerin ekranlarını kaydırmalı hale getirdiği ortaya çıktı. Bu yeni teknoloji ile beraber ekran yapıları uzatılabilecek. Akıllı telefonların pazarda geleneksek form faktörlerini değiştirmek adına telefon üretici şirketler farklı katlanabilir yapıya sahip ekran tasarımları ile modellerini piyasaya sürüyorlar. Bu kapsamda Samsung’un Galaxy Fold ve Galaxy Z Flip modellerinin yanı sıra Motorola cephesinden de Moto Razr modeli bulunuyor. Şimdi ise Huawei’nin yeni Mate X modeli piyasadaki katlanabilir akıllı telefonlar arasındaki yerini alıyor.

Huawei bu kapsamda pazardaki yerini daha da ileriye götürmek adına iki yeni patent başvurusunda bulundu. Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Müdürlüğü’ne iki patent başvurusu yapan şirketin başvuruları kabul edildi ve bu söz konusu tasarım veri tabana eklenmiş oldu.

Huawei P40 serisi kamera performansıyla TIPA'dan ödül aldıHuawei P40 serisi kamera performansıyla TIPA'dan ödül aldı

Kaydırmalı genişleyebilir ekranlar

Söz konusu yeni patentler, Huawei’nin katlanabilir ekranlı fakan fork faktörü katlanabilir olmayan akıllı telefonlar üretme hedefi olduğunu gösteriyor. Patentlere göre Huaweu, yeni cihazlarında ekranlarını genişletilebilir/geri çekilebilir şeklinde tasarlamak istiyor. Patent tasarımlarında iki ayrı cihaza ait 28 görüntü bulunuyor. Bu cihazları ikisi de geri çekilebilir ekran yapısına sahip oluyor. Model A adlı ilk model ön tarafında hiçbir çerçeve barındırmıyor şeklinde bir ekranla geliyor. Ön yüzeyde kamera bile yer almazken, arka tarafta üçlü kamera sistemi görülüyor. Görsellere göre ise arka kısım genişliyor ve bu sayede ekranda yüzde 30 olarak gelişlemiş oluyor.

Model B olan ikinci cihaz ise ilk modele bir hayli benziyor. Kaydırma mekanizması biraz daha farklı olan bu cihazda kayan kısım genişlediği zaman sadece ekran genişliyor. Bu sayede yüzde 50’lik bir ekran genişlemesi olmuş oluyor. Huawei’nin bu patenti kullanıp kullanmayacağı ise henüz bilinmiyor.  


Huawei'nin üst yönetiminde değişikliğe gidildiHuawei'nin üst yönetiminde değişikliğe gidildi

PAYLAŞ