Huawei işlemci konusunda bağımsız olmak istiyor - Haberler - indir.com

Huawei işlemci konusunda bağımsız olmak istiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-09 12:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz yıldan bu yana ABD ambargosu altında olan teknoloji devi Huawei, üretim konusunda tam bağımsızlık için önemli planlar içerisinde yer aldığının bilgisini verdi. Huawei ve ABD arasında yaşanan sorunlar 2020 yılında da devam ediyor. Sürekli kesin bir şekilde kanıtlanamayan iddialar ile karşı karşıya gelen firma ABD tarafından bulunacak her durumda vurulmaya çalışılıyor. Hatırlamak gerekirse Trump yönetimi, Huawei'nin akıllı cep telefon işlemcilerine erişim, kısıtlama yaparak bir düzenleme değişlikliği üzerinde planlamalar yaptığını açıkladı. 

Şu an için yürürlüğe girmeyen söz konusu bu öneri, Huawei ile an işlemci üreticilerinden TSMC gibi şirketlerle olan ticari ilişkileri kesmeyi amaçlıyordu. Bu önerinin merkezinde ise temel olarak işlemci üretiminde kullanılan ABD yapımı ekipmanları kullanan şirketleri, lisans anlaşmalarıyla Huawei şirketine işlemci sağlama konusunda engellemek yer alıyordu. Çin'de ABD'nin sunduğu ekipmanlar kullanılmadan işlemci üretimi yapılamıyor. Bu da elbette ki Huawei şirketinin telefon bölümü için donanım kısmında zorlu bir sürecin başlangıcı olarak değerlendiriliyordu. Daha sonra ise bu konu ile ilgili olarak bir açıklama gelmedi. Şu an ise şirket yine Kirin işlemcilerle ilgili önemli çalışmalar içerisinde bulunduğu bilgisi gündemde yer alıyor. 

Huawei P40 Pro'nun ekranına yönelik yeni sızıntılarHuawei P40 Pro'nun ekranına yönelik yeni sızıntılar

Huawei işlemci konusunda bağımsızlığını ilan etmek istiyor

Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, işlemci kısmında da bağımsız olarak kendi üretimlerini kendi yapmak istiyor. Şirket, Kirin işlemci sistemlerini kendisi geliştiriyor fakat rakipleri gibi ARM imzalı ürünleri kullanıyor. İşte bu bilgiler doğrultusunda teknoloji devi Huawei, bu durumu değiştirmek ve kendi işlemcilerini kendi bünyesinde geliştirmek için tasarlama gücünü hiç olmadığı kadar artırarak bu alanda da etkin olmayı planlıyor. Şirketin bu planlamasının arkasında ise tahmin edileceği üzere farklı şirketlere olan bağımlılığı ve ihtiyacı azaltmaktır. Şirketin bu kısa süre içerisinde hemen gerçekleştirmesi pek de mümkün olunan bir durum değildir. Ancak en azından 2021 ya da 2022 yılında üretilecek olan Kirin işlemci sistemlerinin ABD teknolojilerinden bağımsız bir şekilde üretilmesi hedefleniyor. Bu da firma ve geleceği için kilit önem arz ediyor. Huawei son zamanlarda ABD ile yaşadığı sorunlar nedeniyle büyük sorularla karşı karşıya kaldı. Fakat pes etmeyerek üretimlerine devam eden Huawei'nin gelecek planları arasında kendi işlemci sistemini üretmek de yer alıyor.  


Huawei P40'a ait yeni görseller sızdırıldı!Huawei P40'a ait yeni görseller sızdırıldı!
Turkcell ve Huawei, 5G altyapısı için testlere başladı!Turkcell ve Huawei, 5G altyapısı için testlere başladı!
Resmi olarak tanıtılan Huawei P40 lite E özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Huawei P40 lite E özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ