Huawei, iPhone ile dalga geçti - Haberler - indir.com

Huawei, iPhone ile dalga geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-14 15:40:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Birkaç gün önce düzenlenen Apple etkinliğinden sonra, Huawei yaptığı paylaşımla Apple tasarımı ile dalga geçti.

Apple’ın merakla beklenen yeni iPhone’ları 12 Eylül tarihinde, teknoloji dünyasının beğenisine sunuldu. iPhone Xs Max, iPhone Xs ve düşük fiyatlı model iPhone Xr, sonunda tüm ayrıntıları ile görülmüş oldu. Herkesin takip ettiği gibi, tabi ki Apple’ın rakipleri de lansmanın yakından izleyeni oldu. Tanıtımın ardından, Samsung’tan Apple’a göndermeli bir tweet gelmişti. Fakat yeni iPhone’ların tasarımı ile ilk dalga geçen isim, Huawei oldu. Huawei, Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderi de Apple’ın tasarımsal anlamda hiçbir değişikliğe gitmemesini tiye aldı.

Huawei Mate 20 Pro görüldüHuawei Mate 20 Pro görüldü

Huawei, Apple ile dalga geçerek, Mate 20 serisine dikkat çekti

Apple, yeni iPhone’ların lansmanı sonrasında rakiplerinin oklarının ucunda yer alıyor. Lansman sonrası Apple’a gönderme yapan isimlerden biri, son dönemlerde akıllı telefon dünyasının en başarılı isimlerinden biri olan Huawei oldu. Huawei, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımında, Apple’ın cihaz tasarımında iPhone X’ten farklı bir şey ortaya koymamasını eleştirdi. Cihazlara bakıldığında özellikler ve performans anlamında değişiklik yapılmış olsa da tasarımlarının iPhone X ile aynı olduğunu söylemek mümkün.

Genel anlamda Apple’ın tasarım anlamında pek bir değişikliğe gitmeyeceğini, daha çok özellik anlamında farklılık yapma politikası izlediği biliniyor. Fakat bu politikası rakipleri tarafından eleştirilmesine neden oldu.  Huawei tweetinde, “Bir şeyleri aynı tuttuğunuz için teşekkürler” ifadesini kullandı ve bir video yayınladı. Videoda da, “Uyumun ötesinde, ufkun ötesinde, zekanın ötesinde.” diyen Huawei, Mate 20 serisini tanıtacağı lansmana dikkat çekti. Huawei’nin 16 Ekim 2018 tarihinde düzenleyeceği lansman ile Mate 20 serisini tanıtması bekleniyor. Mate 20 serisi de şu sıralar teknoloji dünyasının odak konularından birisi olarak karşımıza çıkıyor. 16 Ekim’de Huawei’nin Apple’a üst gelip gelemeyeceği de merak ediliyor.

Huawei tarafından yapılan paylaşıma, bağlantıdan göz atabilirsiniz;

https://twitter.com/HuaweiMobile/status/1039959135914262528



PAYLAŞ