Huawei İngiltere’nin 5G altyapısından neden çıkarıldı? - Haberler - indir.com

Huawei İngiltere’nin 5G altyapısından neden çıkarıldı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-20 22:31:02
Editör : Ali Çelik
Kategori : Etkinlik

İngiltere hükümeti geçtiğimiz ocak ayında, 5G altyapısında Huawei cihazların  sınırlı bir şekilde kullanılabileceğini açıklamıştı . Son gelen açıklamada ise İngiltere Huawei’yi 5G kapsamının dışında tutma kararı aldı.

Observer gazetesine göre bu kararın açıklanmasının ardından Huawei yöneticileri ve hükümet arasında yoğun tartışmaların başlamasına sebep oldu.
 

Observer gazetesi, İngiltere’nin Huawei’yi 5G altyapısından çıkarmasına gerekçe olarak, İngiltere’ye Trump’tan gelen aşırı baskı kaynaklı  jeopolitik nedenler  olduğunu yazdı. Kararın yeniden gözden geçirilmesinin Trump’un ikinci başkanlık seçimini kazamaması ve Washington'daki Çin karşıtı tutumun zayıflaması halinde kararın tekrar gözden geçirilebileceği belirtildi.

Samsung rumored to be Huawei's OLED screen supplier for the P30 ProSamsung rumored to be Huawei's OLED screen supplier for the P30 Pro

 

Trump’tan “ben yaptım ” açıklaması

 

İngiltere’nin bu kararı açıklamasından kısa bir süre sonra, Trump bu kararın alınmasında büyük ölçüde kendisinin rol oynadığını açıkladı. Sağlık bakanı ise bu açıklamayı reddederek  “Hepimiz Trump’u tanıyoruz” diyerek kararın Ulusal Siber Güvenlik Merkezinin teknik değerlendirmesine  dayanılarak alındığını açıkladı.

 

Teknoloji, Medya ve Spor Bakanlığı'ndan bir sözcü ise "31 Aralık'tan sonra Huawei'den yeni 5G ekipman alımını yasakladık; 2027 yılı sonunda da 5G ağlarından tüm Huawei ekipmanını kaldırmış olacağız” açıklamalarda bulundu.  Ve ardından bu kararın Ulusal Siber Güvenlik Merkezinin teknik değerlendirmeleri sonucu bakanlar tarafından alındığını ekledi.


Huawei responses to Google with its new operating system!Huawei responses to Google with its new operating system!
Is Huawei releasing Hongmeng OS?Is Huawei releasing Hongmeng OS?
Harmony OS: Huawei’s operating system is almost here! Harmony OS: Huawei’s operating system is almost here! 

Huawei Mobile Wifi Tanıtım Videosu


PAYLAŞ