Huawei iki ekranlı üç boyutlu bir akıllı telefon patenti aldı - Haberler - indir.com

Huawei iki ekranlı üç boyutlu bir akıllı telefon patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-08 17:31:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Huawei tarafından alınan iki ekranlı yeni akıllı telefon patenti, tasarımcı HoilNDI tarafından üç boyutlu olarak çizildi. Modelin kamera kurulumunun yanında yer alan ekranın ne gibi özelliklere sahip olabileceği cihazın tasarımı ile beraber gözükmüş oldu. Çinli şirket Huaawei, geçtiğimiz günlerde hem ön hem de arkasında ekran yer alan bir akıllı telefon tasarım patentini aldı. Gerçek dünyada henüz yer almayan bu telefon modeli tasarımcı HoiNDI tarafından patent fotoğrafları temel alındı ve 3 boyutlu bir şekilde oluşturuldu. Huawei’nin almış olduğu patentteki en büyük tasarım özelliği ise arka kapakta yer alan ekran oluyor. Modelin kamera diziliminin yanında yer alan bu ekranda, kullanıcılar saat, tarih, hava durumu, şarj durumu ve uygulama bildirimleri gibi çeşitli detayları gösterecek. Ayrıca kamera çekimlerinde vizör olarak da kullanılabilecek.

Huawei’den iki ekranlı telefon

Huawei AppGallery 530 milyon kullanıcıyı aştıHuawei AppGallery 530 milyon kullanıcıyı aştı

Dört kamera ve bir flaş olarak kamera kurulumuna sahip olan bu modelin ön tarafında ise iki kameralı delikli bir ekran tasarımı bulunuyor. Cihazın ana ekranı, kenarlardan aşağıya doğru kıvrılıyor. Model günümüz amiral gemilerindeki ince kenarlara sahip olurken, arka panelde bir ekran yer alacak olan bu tasarım oldukça benzerlikte gösteriyor. Çinli marka Xiaomi’nin Mi 11 Ultra amiral gemisi modelinin arkasında da benzer bir ikincil ekran yer alacak. İki ekran arasındaki fark ise ekranların boyutu oluyor.

Huawei daha öncesinde arkasında ekrana sahip bir patent ile karşımıza gelmişti. Marka, 28 Şubat 2019 tarihinde aldığı patentte şimdi ise arka ekranı kamera kurulumu yanına değil, altına yerleştirmişti. Bu söz konusu tasarım sayesinde ekran, gövdenin üst yarısının büyük bir kısmını kaplayabiliyordu. Bakalım Huawei’nin bu yeni amiral gemisi patenti gerçekleşecek ve piyasaya cihaz olarak gelecek mi göreceğiz.


Huawei P50 serisinin çıkış tarihi netleştiHuawei P50 serisinin çıkış tarihi netleşti
Huawei E-posta servisini yayımladıHuawei E-posta servisini yayımladı

PAYLAŞ