Huawei iki ekranlı bir telefon için patent başvurusunda bulundu - Haberler - indir.com

Huawei iki ekranlı bir telefon için patent başvurusunda bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-14 13:16:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

2019 ile beraber akıllı telefon üreticilerinden çift ekran veya katlanabilir ekran yapısına sahip gibi farklı modeller görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise Huawei cephesinden arka kamera ile selfie çekebilmeyi olanak sağlayan yeni bir kamera patenti ortaya çıktı. Huawei teknoloji alanında yenilikçi içeriklerini sunmaya devam ediyor. Şimdi ise oldukça ilginç bir patent alacak olan şirket telefonun arkasında yerleştirilecek olan kare bir selfie ekranı yerleştirecek. Çift ekranlı telefonların sektöre girmesine alışmaya başlarken bu noktada ZTE Nubia X ve Vivo Nex Dual Display Edition gibi isimleri gördük. Huawei’nin ise buna benzer bir ilham alarak bir model hazırlaması bekleniyor.

Huawei’den Yeni Ekran Patenti

ABD, Huawei'i Tehdit Etmeye Devam EdiyorABD, Huawei'i Tehdit Etmeye Devam Ediyor

Söz konusu patente göre Huawei, cihazın üst bölümünü kaplayan yatay üçlü kamera sisteminin hemen alt bölümünde kare olarak ikinci bir ekran yer alacak. Bu kare ekran ise arka bölümde yer alacak olan üçlü ana kamera ile selfie çekmek için bir ayna görevi görecek. Fakat bu ekranın Nubia X ve Nex DDE modellerinde olduğu gibi tam bir ikinci ekran görevi sunmayacağını belirtelim. Söz konusu patent ile beraber değişik bir üçlü kamera dizilimi de bizleri karşılıyor. Kameralardan birisinin periskop benzeri bir yakınlaştırma objektif görevi olması bekleniyor. Yeni amiral gemisi P30 Pro ile beraber ise bu kamera yeteneklerinin piyasada olması bekleniyor.

Arka yüzeyinde selfie kamerası barındıracak olan modelin ana ekran haricinde bir işlev sunmaması bekleniyor. Ayrıca ana ekranın üst bölümünde ise patente göre 3D yüz taraması bulunacak.  


Huawei Kendi İşletim Sistemini Geliştirdiğini DuyurduHuawei Kendi İşletim Sistemini Geliştirdiğini Duyurdu
Huawei Band 3 Pro ve Band 3e Saatleri TanıtıldıHuawei Band 3 Pro ve Band 3e Saatleri Tanıtıldı

PAYLAŞ