Huawei iddialı! HarmonyOS Android yeteneklerinin çoğunu taşıyor - Haberler - indir.com

Huawei iddialı! HarmonyOS Android yeteneklerinin çoğunu taşıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-09 16:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Huawei, geçtiğimiz yılın ortalarından bu yana ABD hükümetinin ciddi yaptırımları ile karşı karşıya kalıyor. Markanın mobil işletim sistemi tarafındaki B planı olan HarmonyOS, görünüşe göre özellikleriyle Android’i aratmayacak!

Huawei: HarmonyOS Android yeteneklerinin çoğunu taşıyor!

Ticaret kısıtlamalarından dolayı Google ile çalışamayan Huawei'nin, Google'ın sahip olduğu mobil servisleri kullanamadığı biliniyor. Şirket bunun üzerine kendi uygulama markei olan AppGallery'i geliştirerek Play  Store'a alternatif bir platform haline getirdi. Fakat Huawei için ticari varlığını tehlikeye atacak kadar büyük tehlikeler kapıda bekliyor. Huawei'nin Android işletim sistemini kullanması engellenirse geçtiğimiz yıl duyurmuş olduğu HarmonyOS işletim sistemine geçiş yapması bekleniyor.

Huawei, Google'ı yenebileceklerine inanıyorHuawei, Google'ı yenebileceklerine inanıyor

Huawei Tüketici Elektroniği Bölüm Başkanı Yu Chengdong’a göre, şirket en kötü senaryonun gerçek olması ihtimaline karşılık yazılım tarafında seçeneklerini hazır tutuyor. Android sisteminin sahip olduğu yeteneklerin %70-80’ini bünyesinde barındırdığını belirden Chengdong, kullanıcıların popüler işletim sistemini aramayacağını iddia ediyor. Ayrıca HarmonyOS’un mobil cihazlara girmesi ihtimalinde tıpkı Apple gibi çapraz platform desteği sunulabileceği de belirtiliyor.

Bahsi geçen yetkili isim, 2019 yılında uygulanan ilk dalga yaptırımın Huawei cephesinde paniğe ve krize sebep olduğunu söylüyor. Geçirilen sancılı sürecin, doğru adımlar ile kullanıcıları mağdur etmeden devam ettirildiğinin altı çiziliyor. Fakat mevcut yaptırımların daha da ağırlaşması durumunda ise sürecin felakete dönüşebileceğinden endişe duyuluyor. Bunu basit bir örnek ile özetleyen Yu Chengdong, ekipman kullanması engellenen bir inşaat firmasının iş makinesi üretmekten başka çaresi olmadığını söylüyor



PAYLAŞ