Huawei için yeni tehdit Çin'mi? - Haberler - indir.com

Huawei için yeni tehdit Çin'mi?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-26 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Huawei, Google ve Trump'ın yaptırımlarının ardından şimdi de Çin pazarında Xiaomi ve Oppo ile baş etmeye hazırlanıyor. Çinli şirketin, yeni yıla geçerken, Amerika hükumeti tarafından kara listeye alınmasının ardından geçen seneye göre daha büyük zarar yaşayacağı tahmin edilen durumlar arasındadır. Amerika'nın yaptırımları arasında en önemlilerinden biri de Google'ın Huawei'yi desteklemeyecek olmasıydı. Yaptırımlar karşısında Google servislerinden mahrum kalan Huawei için Çin'deki gerçekleşen satışlar adeta şirketin kurtarıcısı oldu. Fakat, covid-19, Huawei’nin Çin’deki akıllı telefon satışları için de bir engel teşkil ediyor. Şöyle ki Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan corona virüs salgını her geçen gün etkisine devam ettirirken dev şirketleri de zor duruma soktu. 

Huawei, Çin'deki durumu nasıl ilerliyor?

Virüsün Çin merkezli olması ve her geçen gün yayılmaya devam etmesi hükumetler gibi teknoloji şirketlerini de zor duruma soktu. Strategy Analytics tarafından hazırlanan rapora göre, Şubat ayı içerisinde dünya çapında akıllı cep telefonu satışlarının geçen seneye göre yüzde 38 oranında düştüğü açıklandı. Bu rakamlar içinde en büyük sorunu yaşayan Huawei olması da dikkatleri üzerine çekti. Şubat ayında gerçekleşen sevkiyatın rakamları, 12.2 milyondan 5.5 milyona indiği tespit edildi. Salgının etkileri nedeniyle, Mart ayı içinde de durumun pek parlak olmayacağı düşünülüyor. Şirketin son 5 aylık raporlarına bakıldığında düzenli bir düşüşün yaşandığı görülüyor. 

Huawei 2 milyon bilişim uzmanı yetiştirecekHuawei 2 milyon bilişim uzmanı yetiştirecek

Bununla beraber aynı zamanda diğer akıllı cep telefonu şirketlerinin satışları ile kıyaslama yapıldığında Apple, Samsung ve Xiaomi'nin gerisine düştüğü görüldü. Bu nedenle şirketin esas problemi Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, Trump ya da Apple gibi uzak ülkelerde değil kendi ülkesinde bu durum ile karşı karşıya kalıyor. Xiaomi ve Oppo gibi yerel rakipleri, ülkenin lider teknoloji şirketini büyük sıkıntıya sokuyor gibi gözüküyor. Bu yıl içerisinde Çinli şirket Xiaomi'nin 3. sırayı Huawei'den alması da bunun en önemli göstergelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Şirket içerisinden bir kaynak ise, Huawei şirketinin akıllı cep telefon satışlarında yüzde 20 oranında bir düşüşün yaşanacağı bekleniyor. 

Çinli dev şirket Xiaomi ise bu zaferin ardından gözünü daha da yükseklere dikmiş bir durumdadır. Huawei artık, genç pazar kitlesinden sonra, yüksek standartlara sahip olan akıllı cep telefonların olduğu pazarda da ön plana çıkmayı hedef alarak çalışmalarına bu şekilde yön vermeye yönelik hareket ediyor. Çinli teknoloji şirketi Huawei için gelecek günlerde neler olacağı heyecanla beklenirken şirket çalışmalara da hız kesmeden devam ediyor. Yakın zamanda şirket ve ürünler hakkında iyi haberler gelmesi bekleniyor.


Huawei P40 ve P40 Pro’nun teknik özellikleri belli olduHuawei P40 ve P40 Pro’nun teknik özellikleri belli oldu
Google Servisleri'ni kullanamayan Huawei HMS'nin ardından AppSearch'ü yayınladı!Google Servisleri'ni kullanamayan Huawei HMS'nin ardından AppSearch'ü yayınladı!
Huawei online mağazası alışverişe açıldıHuawei online mağazası alışverişe açıldı

PAYLAŞ