Huawei için yeni bir yasak daha - Haberler - indir.com

Huawei için yeni bir yasak daha

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-22 20:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz yıldan beri çeşitli ABD ambargolarıyla karşılayan Huawei bir yasakla daha karşı karşıya kaldı.

Uzun süredir 5G altyapısıyla ilgili çalışmalar yapan ve 5G konusunda elinde bulundurduğu teknolojiyle şuan dünya lideri olan Huawei, kısıtlamalar nedeniyle bu altyapısını dünya geneline yayamıyor. 2019 yılının Mayıs ayından beri ABD ile sıkıntı yaşayan şirket, ambargo haberleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Huawei için Donld Turmp’ın başlatmış olduğu ambargo projesini onaylayan ve devam ettiren ülkelerin sayısı günden güne artıyor. Hatırlarsanız bu yılın başlarında Birleşik Krallık sıkı denetimlerle Huawei’nin 5G altyapısını bazı bölgelerde kullanmayı kabul etmiş daha sonra bu kararından vazgeçmişti. Çinli teknoloji şirketi için yeni bir karar alan İngiltere 5 yıl içerisinde Huawei’yi kara listesine ekleyecek ve onunla iletişim kurmayacak.

Akıllı gözlük Huawei Eyewear piyasaya sürüldüAkıllı gözlük Huawei Eyewear piyasaya sürüldü

İngiltere’nin aldığı bu ambargo kararı sadece şirketi değil kullanıcıları da etkiliyor. Kirin 9000 isimli işlemciye veda etmek zorunda kalan Huawei, bundan sonra Kirin serisi için herhangi bir işlemci üretmeyecek gibi duruyor. Şirketin geliştirdiği işlemci, performans testlerinde Snapdragon 865’i geçmeyi başarmıştı. Ancak yaşanan bu talihsizlik şirketi ilerleyen dönemlerde daha da zorlayacak gibi duruyor.

ABD'nin Huawei ambargosu hakkında yeni kararı

İsveç Posta ve Telekom Kurumu tarafından yapılan bir açıklamaya göre ZTE ve Huawei için yeni bir yaptırım kararının alındığı gündeme geldi. İskandinavya yarımadasında yer alan bu ülke de Huawei konusunda İngiltere’yi takip edecek.

Buda İsveç de Huawei ile yaptığı anlaşmaları bir anda çöpe atmak yerine bu süreci zamana yayacağı anlamına geliyor. Eğer bu kararda bir değişiklil olmazsa İsveç, Huawei ile arasındaki iletişimin en geç 2025 yılında sonlandırılacak.

Huawei, 5G teknolojisini kullanan tedarikçilere ve markalara süre tanıdığını söyleyen telekom kurumunun aldığı kararın haksızlığa sebep olduğunu belirterek gerçekçi olmadığını ve kabul edilemez bir yaptırım olduğunu söyledi.

Çin merkezli şirket, ortaya atılan güvenlik tehdidi ve ulusal güvenlik kaygısı gibi söylemlerin asılsız, içi boş olan söylemlerden ibaret olduğunu ve bir kez daha açıkladı. Bu ambargoyu en geç 2027 senesine kadar uygulamayı düşünen İngiltere’nin kararını değiştirerek yasağı neden öne çektiği henüz bilinmese de  bundan sonra Huawei’nin küresel pazardaki durumunun gidişatı pek parlak görünmüyor.


Resmi olarak tanıtılan Huawei Y7a özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Huawei Y7a özellikleri ve fiyatı
Huawei Mate 40 Pro'nun fiyatı gün yüzüne çıktıHuawei Mate 40 Pro'nun fiyatı gün yüzüne çıktı

PAYLAŞ