Huawei için Snapdragon tarihi verildi - Haberler - indir.com

Huawei için Snapdragon tarihi verildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-16 11:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji şirketi Huawei için beklenen olumlu bir haber nihayet geldi. Buna göre işlemci üreticisi Qualcomm ve işlemci modelleri olan Snapdragon serisi için Huawei’ye müjdeli bir haber verildi. Hatırlatacak olursak geçtiğimiz hafta ABD yönetimi işlemci üreticilerinin tekrardan Huawei’ye donanım satışı yapmasına izin verecek haberleri gündeme gelmişti. Bu noktada ABD’nin tek bir şartı bulunuyordu. Bu noktada ise satılacak işlemci ve diğer donanımların kesin olarak Huawei’nin 5G altyapısında kullanılmaması gerekiyordu. Bunun üzerine ise ABD merkezli işlemci üretici marka Qualcomm’un Huawei’ye Snapdragon işlemci satmak için lisans aldığı ortaya çıktı.

Bu noktada herhangi bir resmi açıklama bulunmuyordu. Ancak beklenen bu açıklama bir süre önce Qualcomm tarafından resmen doğrulandı. Şirket şuan için tekrardan Huawei’ye işlemci satacak ancak bu işlemciler 5G’li olmayacak.

Huawei için Qualcomm tarafından lisans alındıHuawei için Qualcomm tarafından lisans alındı

Huawei için beklenen Qualcomm haberi geldi

Bu durumun Huawei için kötü bir durum olduğunu söyleyelim. Qualcomm’un yeni işlemcileri artık direkt olarak 5G modem entegre bir şekilde geliyor. Huawei’nin bu noktada nasıl bir çözüm yolu sunacağı merak ediliyor. Fakat Qualcomm’un Huawei’ye özel 4G’li işlemciler hazırlama ve Huawei’nin ise bu işlemcilere 5G modem entegre etme ihtimali bulunuyor. Huawei’nin bir süredir Honor üzerinde yoğunlaştığı ve bunun üzerine çalışmalar yaptığı  biliniyor. Ancak kısa süre önce bu iddialara karşılık açıklama yapan şirket, durumun şuan için sadece bir iddiadan ibaret olduğunu belirtiyor. Ancak Huawei için önemli konulardan olan Android lisansı için ise ambargo kapsamının devam ettiğini belirtelim.

Hala yeni nesil Huawei modellerinde Google servislerinin bulunmadığını belirtelim. Huawei’nin Qualcomm cephesi ile işlemci sorununu çözse de, Android ile işletim sistemi lisans problemi devam ediyor. Bu noktada HarmonyOS’ün yeni sürümü üzerindeki çalışmaların devam edeceğini belirtelim.  


Huawei FreeBuds Studio raflarda yerini alıyorHuawei FreeBuds Studio raflarda yerini alıyor
Huawei Gentle Monster Eyewear II Türkiye'de satışa çıktıHuawei Gentle Monster Eyewear II Türkiye'de satışa çıktı

PAYLAŞ