Huawei için Qualcomm tarafından lisans alındı - Haberler - indir.com

Huawei için Qualcomm tarafından lisans alındı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-11 18:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

HiSilicon çipleri ile ilgili çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalan Huawei, ABD ambargosu sebebiyle sıkıntılı bir süreç içerisine girdi. Konu hakkında ortaya çıkan iddialara göre ABD merkezli Qualcomm Huawei firmasına çip tedarik etmek adına bir lisans aldı. 

Qualcomm, Huawei firmasına çip satmaya hazırlanıyor

Bugün itibariyle Çinli bir kaynak tarafından yayınlanan raporda Huawei'nin çip sorununu çözdüğü ve Qualcomm'un bu konu hakkında yaptığı çalışmalara başladığı da belirtiliyor. Henüz konu hakkında şirketten resmi olarak bir açıklama gelmemiş olsa da bazı analistler bu iddianın doğru olabileceği de düşünülüyor. Konu hakkında yayınlanan raporda  Qualcomm'un Çinli şirketi Honor markasının Huawei tarafından satıldığında taleplerin karşılanmaya başladığı da belirtilen durumlar arasındadır. Şu an için şirketler resmi bir açıklama yapmamış olsa da bazı analistler bu iddianın doğru olabileceği de düşünülüyor. 

Qualcomm, Huawei için lisans başvurusunda bulunduQualcomm, Huawei için lisans başvurusunda bulundu

Üretim kapasitesi nedeniyle Honor'un talebini karşılanamayacağı konu hakkında ortaya çıkan söylentiler arasındadır. Geçtiğimiz günler içerisinde Huawei'nin alt markası olarak hizmet veren Honor'u Digital China Group şirketine satışını yağacağı iddia edilen durumlar arasındadır. Satı fiyatının da 15,2 milyar dolar olduğu ve Honor'un 3 yıl içerisinde halka arz edileceği söylentiler arasında yer alıyor. Konuyla ilgili olarak iddiaların ardı arkasına gelmiş olması söylentilerin de doğru olma ihtimalini artırıyor. Şu an için Qualcomm tarafından yapılan lisans başvuru hakkında henüz bir belge ortaya çıkmadı. Fakat Huawei'nin akıllı cep telefon sektöründe ayakta kalabilmesi için MediaTek ve Qualcomm ile anlaşma yapması gerekiyor. 

 



PAYLAŞ