Huawei, Honor'u 15 milyar dolara satıyor mu? - Haberler - indir.com

Huawei, Honor'u 15 milyar dolara satıyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-10 23:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin'den gelen bilgilere göre ABD'nin uyguladığı ticari kısıtlamalar nedeniyle çok ciddi tedarik sorunlarıyla karşı karşıya kalan Huawei, en azından alt markasının tedarik sorunlarıyla ilgilenmemek için Honor şirketini 15 milyar dolara satacağı iddia ediliyor. ABD hükumetinin Mayıs 2019 yılında bu yana devam eden ambargosuna rağmen geçici lisanlarla bir yıl daha akıllı cep telefon sektöründeki yükselişini sürdüren ve 2020 yılı içerisinde kısa bir bir süreliğine de olsa "dünyanın en çok satan akıllı cep telefon markası" olmayı başaran Huawei, 15 Eylül'de sona eren geçici lisansın ardından sancılı bir sürece başlamıştır. 

Bilindiği üzere Huawei, geçici lisansların son etmesinden sonra ne herhangi bir ABD şirketi ne de ABD'li şirketlere ait patentleri kullanan Samsung, TSMC gibi şirketlerle iş birliği gerçekleştirilemez hale geldi. Bu durum, Çinli teknoloji devinin özellikle akıllı cep telefon bölümünün işlerini ciddi bir şekilde etkiledi ve hatta Huawei'nin 2021 yılı itibariyle akıllı cep telefon üretimini durdurulabileceği dahi konuşulan konular arasına girmeye başladı. 

Huawei MateBook 14, Türkiye'de satışa sunulduHuawei MateBook 14, Türkiye'de satışa sunuldu

Huawei, Honor’un satışından 125 milyar TL’ye yakın gelir elde edebilir

Çin'den gelen güncel haberlere göre Huawei, ABD ambargosunun ardından ilk büyük kaybını yaşamak üzeredir. Konuyla ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Çinli teknoloji devinin fiyat performans odaklı üretimleriyle adından söz ettiren markası olan Honor, Digital China Group ve Shenzhen yerel yönetiminin desteklediği birkaç girişim tarafından satın alınacak.

Konu hakkındaki söylentilere göre Huawei, özellikle de uygun fiyatlı ürünleriyle Türkiye'de de oldukça popüler olan Honor şirketinin satışlarından 100 milyar Yuan (15,1 milyar dolar ya da 124,8 milyar TL) gelir elde edecek. Şirkete yakın olduğu bilinen kaynaklara göre Honor Terminal Co Ltd hisselerinin yüzde 15'ini alacak olan Digital China Group, Honor’un en büyük hissedarı olacak. Shenzhen hükumeti tarafından desteklenecek en az üç yatırım şirketi ise Honor hisselerinin yüzde 10-15’ini satın alacak.

Huawei Honor'u tedarik sorunu sebebiyle satıyor

Konu hakkında faydalanılan kaynaklar, satın alma işlemini gerçekleştirdikten sonra Honor'un tüm iş gücünü elinden tutmaya devam edeceği yönündedir. Aynı zamanda yine şirkete yakın olmasıyla bilinen kaynaklara göre satın alma işleminden sonra Honor, gelecek üç yıl içerisinde halka açılacak. Yine de henüz konuyla ilgili olarak Honor, Huawei ya da Digital China'dan bir açıklama gelmediği belirtilen durumlar arasındadır. 

Konu hakkında tahmin edileceği üzere Huawei'nin Honor gibi başarılı sayılabilecek bir markayı satışa çıkarmasının arkasındaki en büyük neden ise ABD tarafından uygulanan ambargodur. Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei, halihazıra kendi akıllı cep telefonları için parça tedarik etmekte sıkıntılar yaşarken bir de fiyat performans odaklı bir alt marka için tedarik sorunlarıyla karşı karşıya gelmesi içinde bulunulan krizden çıkmasını daha da zorlaştırabilir. Konuyla ilgili olarak söylentilere göre Huawei, söz konusu satın alma anlaşmasını 15 Kasım tarihinde açıklayacak. 

 


Qualcomm, Huawei için lisans başvurusunda bulunduQualcomm, Huawei için lisans başvurusunda bulundu
Huawei P10 Lite için beklenen özellik geldiHuawei P10 Lite için beklenen özellik geldi
Huawei, Mate 40 serisinin tamir fiyatlarını açıkladıHuawei, Mate 40 serisinin tamir fiyatlarını açıkladı

PAYLAŞ