Huawei: Honor 20 Serisi Güvenlik Güncellemelerini Alacak - Haberler - indir.com

Huawei: Honor 20 Serisi Güvenlik Güncellemelerini Alacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-21 15:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bugün itibariyle tanıtılacak olan ve kamera özelliği ile de dikkatleri üzerine toplayan Honor 20 ve Honor 20 Pro adlı akıllı cihazlar güvenlik güncellemelerini sorunsuz bir şekilde alarak kullanıcılara kusursuz bir kullanım sunacak. Konu ile ilgili bilgiler bizzat Huawei'den geldi. İki gündür teknoloji dünyasını meşgul eden Başkan Trump'ın Huawe hakkında verdiği karar sonrası Huawei en büyük ortağı Google tarafından oyun dışı bırakıldı. Huawei ise bu durumlar karşısında önemli soru işaretleri ile karşı karşıya kaldı. Özellikle de Huawei'nin yeni ve iddialı olarak tanımlanan akıllı cihazlarının Google desteği alıp almayacağı ise bilinmiyor. Bu nedenlerden dolayı haliyle tüketici kitle de Huawei tarafından üretilen cihazlara ciddi şüphe ile bakacaklar. 

Yaşanan olaylar karşısında yeni Huawei akıllı cihazların belli başlı Google uygulamaları ve Google güncellemeleri ile donatılmayacağı yapılan açıklamalar içerisinde yer alıyordu. Yani sadece mevcut Huawei akıllı cihazlar eskisi gibi güncellemeler ile yenilenecekler. Bununla beraber aynı zamanda yapılan yeni değişiklikler aslında biraz daha farklıdır. Çünkü piyasaya çıkacak olan yeni akıllı cihazlar değil Google ile herhangi bir anlaşma içerisinde olmayan yeni akıllı cihazları anlamak gerekiyor. Google ile anlaşma içerisinde olan Honor 20 modelli akıllı cihaz bugün tanıtılacak ve yaşanan sorunlardan da etkilenmeyecek. Çinli akıllı cihaz üreticisi söz konusu konu ile ilgili bir açıklama yaparak Honor 20 serisinin güvenlik güncellemeleri konusunda sıkıntı yaşamayacağını ve güncellemeleri de zamanında alacağının bilgisini aktardı. Yani tahmin edildiği üzere Honor 20 kutusundan, Google uygulamaları ile beraber çıkacak. Bu sayede Honor 20 modelli akıllı cihazın tüketicinin ilgisini kaybetmeyeceği tahmin ediliyor. 

Kamera Konusunda Huawei P30 Pro'dan Geri Kalmayan Honor 20 Pro'dan Yeni DetaylarKamera Konusunda Huawei P30 Pro'dan Geri Kalmayan Honor 20 Pro'dan Yeni Detaylar

Honor 20 Pro'nun özellikleri

Serinin devam niteliğini taşıyan Honor 20 adlı akıllı cihaz 6.5 inçlik OLED ekran özelliğine sahip olup modelin sol üst köşesinde yer alan çentik sistemi dikkat çekiyor. Şirket bu dikkat çekiciliği azaltmak adına özel duvar kağıtları kullanmayı tercih etmektedir. Cihazın SIM kart tepsisi yan kısımda konumlandırılırken parmak izi okuyucu sistemi ise ekrana entegre edilmiş bir durumda gelmektedir. Söz konusu cihazın arka kısmında 40 MP çözünürlük gücüne sahip Sony IMX600 ana sensör yer alıyor. Sensörün yanındaki derinlik kamerası periskopik telefoto kamera ve 3D ToF derinlik sensörü bulunuyor. Cihazın ön kamera sistemi ise 32 MP çözünürlüğüne sahiptir. Cihaz gücünü ise Kirin 980 işletim sisteminden almaktadır. Son zamanlarda üretilen amiral gemilerine kafa tutacak özelliklere sahip olan Honor 20 Pro modelli akıllı cihaz 8GB RAM desteği ile geliyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda batarya kapasitesi ve hızlı şarj desteği konusunda ise henüz kesin bir bilgi söz konusu değildir. 

Honor 20'nin özellikleri

Huawei'nin alt markası Honor tarafından geliştirilmiş olan Honor 20 adlı akıllı cihaz biraz daha küçük bir tasarıma sahiptir. Honor 20'nin 6.26 inçlik OLED ekranı yine diğer akıllı cihazda olduğu gibi delikli çentik tasarımı mevcuttur. Cihazın parmak izi okuyucusu ise arka kısımda yer almaktadır. Cihaz gücünü Kirin 980 yonga setinden alırken yanında 6GB RAM seçeneği ile beraber geliyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda cihaz, 3650mAh kapasiteli batarya 22W hızlı şarj ile destekleniyor.


Honor 20 Pro Huawei P30 Pro'ya Rakip OluyorHonor 20 Pro Huawei P30 Pro'ya Rakip Oluyor
Honor 20 Serisi Hologram Tasarım Teknolojisi İle GelecekHonor 20 Serisi Hologram Tasarım Teknolojisi İle Gelecek

PAYLAŞ