Huawei Hongmeng OS ilk defa kullanılacak - Haberler - indir.com

Huawei Hongmeng OS ilk defa kullanılacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-05 10:36:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin ve Amerika arasında Mart ayında ciddi bir ticari savaş patlak vermişti. Yaşanan gerilimden en çok etkilenen marka ise Huawei olmuştu. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, güvenlik ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle Huawei’ye sert yaptırımlar uygulamaya başlamış ve Huawei ürünlerini katı bir şekilde kısıtlandırmıştı. Bu baskılarda Huawei’nin hem dünya lideri olma yönündeki ilerleyişini geciktirmişti. Bunun yanı sıra Amerikan merkezli şirketlerin Huawei ile olan ilişkileri de büyük ölçüde kısıtlanmış ve Google artık Huawei cihazlarının yeni Android güncellemelerini almayacaklarını açıklamıştı. 

Huawei’den ise bu konu hakkında hazırlıklı oldukları yönünde bir açıklama gelmişti. Kendi işletim sistemini çıkarması beklenen dev marka başlangıç için Rus bir yazılım firmasıyla anlaşınca Huawei’nin işletim sistemine ne olacağı da büyük bir merak konusu olmuştu. Uzun süre netleşmeyen bu sürecin ardından Huawei’nin ilk adımı attığı öğrenildi. 

Huawei'nin işletim sistemi Android'den daha hızlıHuawei'nin işletim sistemi Android'den daha hızlı

Huawei, Kendine İşletim Sistemi Arıyor

2 hafta öncesinde Huawei’den Hongmeng OS hakkında şaşırtıcı bir açıklama gelmişti. Android’den vazgeçmeyeceklerini açıklayan şirket CEO’su Hongmeng OS sisteminin akıllı cihazlar için üretilmediğini açıklamış ve bu durum kullanıcı beklentilerini kırmıştı. Huawei’nin “Acil eylem planı” olarak devreye soktuğu bu karar şirketin yaptırımlar karşısında boyun eğmeye başladığını düşündürmüştü. Tüm bu kargaşa içerisinde çok fazla bilgi kirliliği yer alırken, Huawei’nin Hongmeng OS’u denemeye başladığı bilgisi ortaya çıktı. 

Huawei Hongmeng OS için kolları sıvadı! 

Huawei'nin Geliştirdiği İşletim Sisteminin Adı Belli Oldu

Bu bağlamda teknoloji devi markalar arasında yer alan Huawei’nin ilerleyen zamanlarda bir sürpriz yapabilmesi de mümkün. Konuyla ilgili olarak Huawei Genel Müdür Yardımcısı Cathrerine Chen’den geçtiğimiz günlerde bir açıklama geldi. Cathrerine Chen, Hongmeng OS’un, Android için herhangi bir tehdit oluşturmayacağını söyledi. Ancak Çin’in büyük haber merkezi Global Times’ın yayınladığı haber ise bu açıklamanın tam tersi yönündeydi. 

Global Times’ın konuyla ilgili bugün yayınlamış olduğu habere göre, dünyanın lider markası haline gelmeyi hedefleyen Huawei’nin bu senenin sonuna doğru piyasaya tanıtacağı telefon için Hongmeng OS’u denemeye başladığını açıkladı. Buda tüm gözlerin yeniden Huawei’ye çevrilmesini sağladı. Eğer Huawei, Çinli bir işletim sistemi olan Hongmeng OS’a sahip cihazları pazara çıkarırsa, bu durum akıllı telefon pazarındaki rekabetin yanı sıra kendi işletim sistemine sahip olan cihazlar arasında yeni bir gerilim oluşturan bir etki yaratacak. 

Huawei Hongmeng OS’a sahip ilk akıllı telefonu tanıtabilir 

Huawei işletim sistemini kullanacak telefon belli oldu

Global Times, Huawei’nin Hongmeng OS’la pazara çıkaracağı ilk telefonun 288 dolar fiyat etiketine sahip olacağını da belirtti. Geçtiğimiz dönemlerde Huawei Başkanı Liang Hua ise markanın işletim sistemine sahip olan ilk cihazın Honor TV olacağını açıklamıştı. Hua sözlerine en olarak Hongmeng OS’un nesnelerin internet kategorisi için geliştirildiğini dile getirmişti. 

Ancak Global Times’ın yayınladığı habere göre bu sene kendi işletim sistemine sahip ilk cihazı pazara çıkaracak olan Huawei, pazara yaptığı açıklamalardan çok daha fazlası için hazırlanıyor gibi duruyor. Analistlere göre Huawei’nin izlediği bu tutumun iki nedeni var. İlki Huawei’nin kendi vatandaşlarının gözündeki yerini kaybetmemek ikinci ise ABD’den daha fazla kısıtlamayla karşı karşıya kalmamak. Huawei'nin izlediği politikanın ne olduğu hakkında şuan net bir yorum yapmak zor olsa da, Huawei ilerleyen dönemlerde beklenmeyen hamlelerle teknoloji dünyasında birçok düşünceyi aksine çıkararak ters köşe bir stratejiyle karşımızda olabilir gibi duruyor.


Huawei tüketici elektroniği listesinde zirveye çıkıyorHuawei tüketici elektroniği listesinde zirveye çıkıyor
Google ve Huawei ortaklığındaki hoparlör ABD'de yasaklandıGoogle ve Huawei ortaklığındaki hoparlör ABD'de yasaklandı

PAYLAŞ