Huawei HarmonyOS neler sunuyor? - Haberler - indir.com

Huawei HarmonyOS neler sunuyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-15 14:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Huawei’nin resmi olarak açıklamış olduğu yeni işletim sistemi HarmonyOS, sahip olduğu özellikler ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen HDC 2019 ile beraber resmiyet kazanan işletim sistemi HarmonyOS, Huawei’nin yeni işletim sistemi olması ile beraber ne gibi yeni özellikler ve yenilikler sunuyor bu içeriğimizde bunun detaylarına bakacağız. Çinli teknoloji markası Huawei, Amerika’da kara listeye alınması ile beraber Android lisansı olmak üzere birçok lisansı iptal edilmişti. Huawei kullanıcıları ise bir hayli tedirgin olurken, Huawei devreye girerek kendi işletim sistemini geliştirdiğini açıklamıştı. Bu gelişmeler sonrasında birçok yenilik ve özellikle beraber HarmonyOS duyuruldu.

HarmonyOS Özellikleri ve Detayları

Huawei Hongmeng OS ilk defa kullanılacakHuawei Hongmeng OS ilk defa kullanılacak

2017 yılından beri geliştirilmekte olan HarmonyOS işletim sistemi sahip olduğu yüksek performans detayları ile dikkat çekiyor. Bu noktada Deterministic Latency Engeine ve yüksek performanslı Inter Process Communication’a sahip olan sistem bu sayede düşük performans problemlerini de ortadan kaldırıyor. Bu özellik ile beraber uygulamaların yanıt gecikme süreleri yüzde 25 oranında azaltılıyor ve IPC ile beraber mikro çekirdek performansı da piyasada bulunan sitemlerden beş kat daha performanslı ve verimli bir hale geliyor. Huawei’nin bu işletim sisteminde mikro çekirdek tasarım tarafından Güvenilen Yürütme Ortamında güvenirliği yeniden şekillendirmek ve sıfırdan güvenlik için resmi doğrulama yöntemleri de bulunuyor. Bu doğrulama ile kaynaktan gelen sistem doğruluğu teyit edilebiliyor.

Çok Destekli IDE

Huawei işletim sistemi çok cihazlı IDE özelliğine de sahip durumda. Bu sayede geliştiriciler uygulamalarını bir kere kodladıktan sonra bu uygulamalarını tüm cihazlara kolay bir şekilde entegre edebilecekler. Bu sayede birden fazla cihazla çalışan uygulamaların daha verimli ve optimize bir şekilde çalışacağı anlamına geliyor. Bu yeni sistemin tüm Android uygulamalarına da destek sunacağı ve bununla beraber HTML 5 ve Linux tabanlı uygulamaları da çalıştırabileceği ifade ediliyor. Ayrıca açık kaynaklı bir yapıya sahip olan bu işletim sistemi uygulama geliştirme sürecinde Java, Javascript, C ve C++ dillerine destek veriyor.

Huawei HarmonyOS işletim sisteminin çıkış tarihi hakkında henüz bir tarih belli olmuş değil. Ancak bu yıl içerisinde Huawei ve Honor cihazlar için kullanılabilir olması bekleniyor.  


Huawei'den özel üretim telefon: P30 Pro Limited EditionHuawei'den özel üretim telefon: P30 Pro Limited Edition
Huawei Mate 20 Pro, Emui 9.1 güncellemesine kavuştuHuawei Mate 20 Pro, Emui 9.1 güncellemesine kavuştu

PAYLAŞ