Huawei HarmonyOS için üç farklı marka başvurusu yaptı - Haberler - indir.com

Huawei HarmonyOS için üç farklı marka başvurusu yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-10 10:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Huawei, Çin'de 3 yeni ticari marka başvurusunda bulundu. Bu marka başvurularının tamamı da HarmonyOS ile ilgili olarak karşımıza çıkıyor. Huawei'nin Çin'de yapmış olduğu başvurular; Huawei HarmonyOS, HarmonyOS Connected ve HarmonyOS Linked isimlerini kapsıyor.

Çinli teknoloji üretici firması Huawei, bir süredir kendi ekosistemini oluşturma çabası içinde. Şirket, ABD yönetiminin uygulamış olduğu ticaret yasağı sonrası kendi işletim sistemini geliştirdiğini açıkladı. Süreç içerisinde hem çok fazla sayıda hem de kafa karıştıran açıklamalar yapan Çinli şirket, geçtiğimiz sene içerisinde Huawei Geliştirici Konferansı kapsamında da yeni mobil işletim sistemi HarmonyOS'u resmen duyurdu.

Huawei'nin EMUI 11'i yayımlayacağı tarih belli olduHuawei'nin EMUI 11'i yayımlayacağı tarih belli oldu

Huawei'nin HarmonyOS ile ilgili nasıl bir çalışma yürüttüğü tam olarak bilinmiyor. Fakat yaşanan son gelişme, Huawei'nin HarmonyOS ile ilgili olarak yeni bir adım attığını gözler önüne seriyor. Çünkü şirket, HarmonyOS ile ilgili bazı ticari markaları kaydettirdi. Yani HarmonyOS ile ilgili bazı detaylar atılan bu adımın ardından resmileşmiş oldu. Peki Huawei, HarmonyOS'la ilgili neleri marka haline getirdi?

Huawei'nin haziran ayı içerisinde başlattığı markalaşma çalışmaları, şirketin Huawei HarmonyOSHarmonyOS Connected ve HarmonyOS Linked isimlerini kapsıyor. Gerekli olan izinlerine alınması ile de Huawei, 3 markanın daha tescil işlemlerini yapmış oldu. Fakat gün yüzüne çıkan belgeler, maalesef bu markaların ilgili olduğu alanlar bilinmiyor.

Huawei, daha önce Çin'de yapmış olduğu bir markalaşma başvurusunda HongMengOS ismini kullanmıştı. Bu da Huawei'nin mobil işletim sisteminin Çin'de HonMengOS olarak isimlendirileceğini düşündürmüştü.

Huawei'nin yapmış olduğu ticari marka başvurusundaki HarmonyOS Connected ve HarmonyOS Linked isimleri ise akıllı otomobil sistemleri ve giyilebilir teknolojik ürünler ile bağdaştırılıyor. Çünkü Huawei, geçtiğimiz dönemlerde yapmış olduğu açıklamalarda bu işletim sisteminin otomobiller, IoT cihazları, giyilebilir teknolojik ürünler ve akıllı televizyonlar gibi çeşitli ürünlerde kullanılabileceğini açıklamıştı. İşte HarmonyOS Connected ve HarmonyOS Linked da bu ürünlerle ilgili olabilir.

Huawe'nin HarmonyOS tanıtımında yayınladığı zaman çizelgesine göre bu sene içinde düzenleyeceği konferansta akıllı televizyonlar, akıllı saatler, bilgisayarlar ve araç içi sistemlerde kullanılabilecek HarmonyOS 2.0'ı duyuracak.



PAYLAŞ