Huawei, HarmonyOS hatalarına yanıt verdi - Haberler - indir.com

Huawei, HarmonyOS hatalarına yanıt verdi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-15 14:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin'de HarmonyOS 2.0 işletim sistemini beta olarak kullanıcıların beğenisine sunan Huawei, bu sürüm sorun yaşayan kullanıcılara karşı tüm cevabı vermiş oldu. 

ABD yaptırımlarının ardından yeni bir ekosistem inşa eden Huawei, HarmonyOS ile Android'e alternatif bir işletim sistemini kullanıcıların beğenisine sundu. Uzun bir zamandır üzerinde çalışmalar yapılan ve Çin'de de pek çok kullanıcı tarafından test edilen bu işletim sistemi, geçtiğimiz haftalar içerisinde düzenlenen bir etkinlikle lanse edildi.  Şu an için Huawei yeni işletim sistemini kullanıcılar beta test sayesinde sorunsuz bir şekilde deneyebiliyor. Fakat her bir yeni güncellemede olduğu gibi kullanıcılar HarmonyOS güncellemesinde de bir takım sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Neyse ki Huawei çalışanları yaşanan bu sorunlara dair her bir soruya gerekçi cevap veriyor. 

Huawei kendi işletim sistemi HarmonyOS'u tanıttıHuawei kendi işletim sistemi HarmonyOS'u tanıttı

Huawei, HarmonyOS 2.0’la ilgili sorulara yanıt verdi

Huawe’nin yeni HarmonyOS işletim sistemi; halka açık testleri dahili testler ve diğer kanallar üzerinden akıllı cep telefonlarda yerini alabiliyor. Fakat güncellemenin beta aşamasında olması durumunda bazı sorunların yaşanmasına sebep olabiliyor. Örnek vermek gerekirse bazı kullanıcı arayüzü ile ilgili sorunlarını dile getirirken, kimi kullanıcılar ise ısınma ya da aşırı güç tüketimi gibi sorunlarla karşı karşıya geliyor. İşte söz konusu bu sorunların her birine Huawei'den yanıt geldi. 

Soru : HarmonyOS 2.0 güncellemesini yükledikten sonra orijinal Android uygulamaları normal bir şekilde çalışabilir mi?

Cevap: Bu uygulamaları yeniden indirmeye gerek yok, orijinal Android uygulamaları yine normal şekilde kullanılabilir. 

Soru: HarmonyOS 2.0 yüklendikten sonra oyun verileri silinecek mi?

Cevap: EMUI arayüzünden direkt olarak HarmonyOS’a geçildiği için; Wechat hesabı, telefon numarası üzerinden ya da diğer hesaplardan tekrar giriş yaparak verilerinizi senkronize edebilirsiniz. 

Soru: HarmonyOS güncellemesini yükledikten sonra ısınma, güç tüketimi, yavaşlama ve gecikme gibi anormallikler oluyor?

Cevap: Güncelleme tamamlandıktan sonra ısınma, donma ve yavaş şarj gibi durumlar olabilmekte. Ancak sistem kendini birkaç gün içinde optimize edecek ve normal kullanıma geri dönecektir. Benzer durum daha önce EMUI’da da oldu. 

Soru: HarmonyOS 2.0 masaüstü simgesinin altında neden beyaz çubuk var?

Cevap: ”Evrensel Kart” işlevini destekleyen uygulamalardan dolayı simgesinin altında beyaz çubuk görünebilir. Bunu ”Ayarlar- Masaüstü ve Duvar Kağıdı-Masaüstü Ayarları” aracılığıyla kapatabilirsiniz.

Soru: HarmonyOS’da yayın kontrol merkezini özelleştirmek mümkün mü?

Cevap: Yayın kontrol merkezi, Bluetooth ve Wi-Fi simgeleri yüksek frekanslı uygulama bileşenlerine ait. Dolayısıyla bunları düzenlemek ya da değişiklik yapmak mümkün değildir. 

Soru: HarmonyOS’da bildirim çubuğu nasıl aşağı çekilir?

Cevap:  Delikli ekrana sahip telefon kullanan kişiler, kontrol merkezini getirmek için deliğin yanından sağ üstten ekranı aşağıya kaydırmak yeterlidir. Diğerleri içinde merkezden aşağıya doğru kaydırılabilir. 

Soru: HarmonyOS 2.0 genel beta testinden nasıl çıkılır?

Cevap: Herkese açık beta sona erdikten sonra, resmi sürüme tekrardan dönebilirsiniz.

Yöntem 2: EMUI’nin resmi kararlı sürümüne geri dönmek için, Huawei Mobile Assistant’ı da kullanabilirsiniz. Ancak tüm veriler sıfırlanacaktır. 

Huawei şu anda HarmonyOS 2.0 sistemini desteklenen modellerde beta olarak test ediliyor. Güncelleme önümüzdeki aylarda daha fazla kullanıcıya ulaşmaya başlayacaktır.


Huawei Watch 3 akıllı saati tanıtıldı: İşte şaşırtıcı fiyatıHuawei Watch 3 akıllı saati tanıtıldı: İşte şaşırtıcı fiyatı
Huawei kendi işletim sistemine sahip tableti MatePad Pro'yu tanıttıHuawei kendi işletim sistemine sahip tableti MatePad Pro'yu tanıttı
Huawei MateView monitörünü tanıttıHuawei MateView monitörünü tanıttı

PAYLAŞ