Huawei GPU Turbo Güncellemesi Bir İşe Yarıyor mu? - Haberler - indir.com

Huawei GPU Turbo Güncellemesi Bir İşe Yarıyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-08 13:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çinli akıllı telefon üreticisi olan Huawei bildiğiniz üzere üretmiş olduğu akıllı ve telefonlara GPU Turbo adlı yeni bir teknoloji sunuyor. Normalde yer almayan ancak sunduğu güncelleme ile nerdeyse tüm cihazlarında grafik birim performansını arttırdığını ifade ediyor. Diğer yandan güç tüketimi de sunarken sunulan GPU Turbo teknolojisi üst seviye bir performans sağlamış oluyor. Ancak ortaya çıkan bazı bilgi ve yorumlara göre bu güncellemenin bir işe yaramadığı gibi cihazlarda sorun çıkarttığı belirtiliyor. Şirket bildiğiniz üzere küresel satışlarda oldukça iyi bir çıkış yakalayarak Samsung’un hemen arkasında Apple’ın önüne geçmişti. Dünyada en fazla satış yapan ikinci isim olurken, tüketici araştırmalarında ise 10 tüketici arasından 8. Sırada yer aldı.

Huawei GPU Turbo Teknolojisi

Yaklaşık olarak 2 ay önce atılan bu adım ile beraber halihazırda satışta olan cihazları da etkileyecek bir yeniliğini duyurmuştu. Oyun telefonlarının pazarda artışı ile beraber firma daha iyi bir görüntü performansına sahip modeller üretmeye başladı. Ancak var olan cihazlarında bu oyun performansını geliştirmek adına Honor cihazları da dahil olmak üzere modellerine GPU Turbo adlı bir güncelleme yayınlayacağını ifade etmişti. GPU Turbo teknoloji ile oyun cihazı olmayan telefonların %30 daha düşük pil tüketimi ve %60 ise daha yüksek GPU performansı gösterdiğini belirtti. Bu rakamların oldukça iddialı ve yüksek değerler olduğunu söyleyebiliriz.

Bir Huawei P kullanıcısı ise aktardığı bilgilere göre GPU Turbo teknolojisi iddia edileni veremiyor. Bu noktada kullanıcı güncellemeden 1 hafta sonra anladığına göre telefonunun batarya performansının düştüğünü ifade ediyor. Ayrıca oyun içerisindeki grafikler için yüksek performanslara erişemediğini belirtiyor. Bu durum hakkında Huawei ile de iletişime geçen ve geri bildirim bırakan kullanıcı yetkililer tarafından cihazı sıfırlama önerisinde bulunduklarını belirtiyor. Cihaz sıfırlama sonrasında yine olur ise servise göndermesi gerektiği belirtilmiş.

Bakalım bu GPU Turbo güncellemesi hakkında Huawei cephesinden bir açıklama gelecek mi göreceğiz.





PAYLAŞ