Huawei, Google'ı yenebileceklerine inanıyor - Haberler - indir.com

Huawei, Google'ı yenebileceklerine inanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-07 17:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz hafta içinde bir şirket için konuşma gerçekleştiren Huawei başkanı Guo Ping, her şeye rağmen Google’ı geçebileceklerini inandıkları için HMS’nin ilk yılında beklenenden daha iyi duruma geldiklerini belirtti. Geçtiğimiz günlerde Huawei çalışanlarına bir moral konuşması yapan Huawei başkanı Guo Ping, Gooogle’ın Android ekosistemine kilit vurmasıyla alakalı yaptığı açıklamada, “Dünya uzun zamandır acı çekiyor” ifadelerini kullanırken; Trump’ın ABD şirketleri ile Huawei arasında iş birliklerini tamamen sonlandırması sonrasındaki sessizliğini bozmuş durumda. Ping, Trump’ın son hamlesinin “özellikle üst segment akıllı telefonlar için bazı zorluklar beraberinde getireceğini” kabul etmesine rağmen “Bunu çözeceğimize inanıyorum” diyerek moralleri yüksek tutmayı sürdürdü.

“Dünya yeni bir açık kaynaklı sistemi dört gözle bekliyor” diyen Ping, "Huawei, Android'in başarılı olmasına yardım ettiyse, kendi oluşturduğu sistemde neden başarılı olmasın?” açıklamasında bulundu.

Tanıtımı yapılan Huawei Enjoy 20 ve Enjoy 20 Plus özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Huawei Enjoy 20 ve Enjoy 20 Plus özellikleri ve fiyatı

Huawei, Google’ı geçebileceğine inanıyor

Huawei uzun bir süredir akıllı telefonlarında Play Store, Gmail ve Google servislerini kullanamıyor. Şuan için HarmonyOS işletim sistemini ve Huawei Mobil Servisleri ekosistemini kullanan şirket, Google servisleri yerine bir alternatif sunmayı başarmış durumda diyebiliriz. "HMS’de ‘Dağları Taşıyan Aptal Yaşlı Adam’ ruhu olmalı"  diyen Ping, “Dağ ne kadar yüksek olursa olsun, ısrar edin ve savaşın, kesinlikle başaracağız.” Diyor. ABD’nin Huawei üzerindeki yaptırımları ile alakalı “Kriz anındaki hiçbir fırsat boşa harcanmamalı.” diyen Ping, HiSilicon birkaç yıl içinde daha da güçlenecek”  dedi ve biraz zaman alsa bile Huawei’nin ABD yaptırımlarına karşı koymak için HiSilicon’a yatırımını daha da artıracağını ifade ediyor.

Şuana kadar Huawei, her fırsatta Google ile yeniden iş birliği içinde olmayı dilediklerini belirterek, bu yaptırımların oluşturduğu hasarı diplomatik yollar ile çözmeye çalıştı. Bakalm bu rekabet arasında Huawei ile Google’ın bu ilişkileri nasıl ilerleyecek göreceğiz.


Huawei FreeBuds Pro tasarımı ve kutusu ile beğenilecek mi?Huawei FreeBuds Pro tasarımı ve kutusu ile beğenilecek mi?
Tanıtımı yapılan Huawei Y9a özellikleri belli olduTanıtımı yapılan Huawei Y9a özellikleri belli oldu

PAYLAŞ