Huawei, gerçek kablosuz şarj çalışmalarını hızlandırdı - Haberler - indir.com

Huawei, gerçek kablosuz şarj çalışmalarını hızlandırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-23 16:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji üreticisi Huawei, ABD karşısındaki tüm yasaklamalar ve engellemelere karşılık çalışmalarını sürdürüyor. Şirket akıllı telefon pazarına yönelik yeni çalışmaları ile kablosuz şarj teknolojisi noktasında beklenen yeniliğe imza atabilir. Kablosuz şarj teknolojisi kullanıcı hayatında uzun bir süredir var olmaya devam ediyor. Ancak tam olarak gerçek bir kablosuz şarj deneyimi sunulmuş değil. Güncel çözümlerde akıllı telefona bir kablo takmak gerekmese de telefonu prize bağlı bir cihaza bırakmak gerekiyor. Bu esnada ise cihazı kullanma imkanı yine bulunmuyor. Ancak, Huawei yeni çalışmaları ile tam kablosuz bir şarj teknolojisi ile bu durumu baştan aşağı değiştirmek istiyor.

Huawei Lazer ile kablosuz şarj sağlayabilir

Huawei Mate 40 ve Mate 40 Pro tanıtımı çok yakındaHuawei Mate 40 ve Mate 40 Pro tanıtımı çok yakında

Huawei, gerçek anlamda bir kablosuz şarj teknolojisi için uzun bir süredir çalıştığı biliniyor. Daha öncesinde benzer markalar tarafından benzer girişimlerde bulunulmuştu. Bunlardan birisi radyo dalgaları ile şarj noktasıydı. Ancak Huawei ise lazer ışınlarını kullanarak telefonu kablosuz şarj etmeye yarayan bir teknolojinin patentini aldığını açıkladı. Yapılan açıklamalara göre ise bu teknoloji sayesinde aynı anda birden fazla telefonu gerçek anlamda kablosuz şarj etmek mümkün olacak. Şarj edilecek cihazların bu teknolojisi desteklemesi gerekecek. Cihazlara yerleştirilecek olan özel bir sensör ile bu teknolojinin gerçekleşmesinin mümkün olması hedefleniyor.

Huawei ise bu teknoloji için henüz erken olduğunu ve en az iki üç jenerasyon sonra üretilecek modellerde kullanılabilir olması hedefleniyor. Diğer yandan cihazların uzaktan devamlı olarak şarj edilebilmesi düşünceleri de bulunuyor. Bu sayede cihazları, şarj aleti olmadan kullanmak mümkün olabilecek. Devamlı olarak bir cihaz şarj olması ise bataryanın ne kadar eskiyeceği sorularını akıllara getiriyor. Lazer ışınları ile gerçek kablosuz şarj teknolojisi, göz tespiti gibi güvenlik önlemlerine sahip olacak. Bakalım Huawei beklenen bu teknolojiyi sunabilecek mi göreceğiz.


AMD, Huawei ile iş birliği lisansını aldıAMD, Huawei ile iş birliği lisansını aldı
Huawei Band 4 ve Realme 5i bu hafta A101 mağazalarındaHuawei Band 4 ve Realme 5i bu hafta A101 mağazalarında

PAYLAŞ