Huawei genişletilebilir ekranlı telefon patenti aldı - Haberler - indir.com

Huawei genişletilebilir ekranlı telefon patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-16 11:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz yıl katlanabilir akıllı cep telefonu piyasasına Mate X modeli ile giriş yapan Huawei, bu atılımında bir takım değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Artık yeni bir kategoride daha kullanıcıların karşısına çıkacak: "Huawei genişletilebilir telefon modelleri" Bu yılın ilk günlerinde Mate Xs modelini piyasaya süren Çin merkezli üretici şirket, bu ürünü için daha kaliteli bir ekran ve daha güçlü bir kasa yapısı kullanmayı tercih etti. Bilindiği üzere Mate Xs, gücünü Kirin 990 işlemci sisteminden alıyor. 

Huawei genişletilebilir telefon modelleri için çalışıyor

Mate Xs modelini 8 çekirdekli Kirin 990 ile güçlendiren Huawei, tasarımsal yenilikleri yakından takip etmeye devam ediyor. Bilindiği üzere Kirin 990’da 4 adet ARM Cortex A55 (1.95 GHz), 2 adet ARM Cortex A76 (2.36 GHz) ve 2 adet ARM Cortex A76 (2.86 GHz) bulunuyor. İşlemci konusunda kullanıcıların beğenisini kazanmayı başaran Huawei, tasarım olarak da oldukça tatmin edicidir. Çift ekranlı Mate X ve Mate Xs, tasarım konusunda beklenen ilgiyi gördü ve adından söz ettirmeyi başardı. LetsGoDigital tarafından aktarılan bilgilere göre Huawei'nin genişletilebilir ekran projesi Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi ve Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından onaylandı. Dün onaylanan proje için iki tasarım paylaşıldı. Bunlar A modeli ve B modeli.

Huawei Apple'ın izinden gidiyorHuawei Apple'ın izinden gidiyor

Cihazın tasarımı için alınan patentler Mate XS modelini andırıyor olsa da içeriye doğru katlanabilen bu yapı yerine ön kısma doğru genişleyebilen bir çekiş mekanizmasına sahiptir. Yani arkadan öne doğru bir mekanizma vardır. Peki A modelinin özellikleri nelerdir? Şöyle ki A modeli sağ taraftan öne doğru uzanan bir ekrana sahiptir. Bununla beraber aynı zamanda bu modeli kullanan bir kullanıcı, telefonunu tıpkı bir tablet şeklinde de kullanabilecek. Sağ ve sol kısımdan tutularak uzatılan A modeli, tablet kullanımından keyif alan kullanıcıları mutlu edebilir. Buna ek olarak A modelinin Huawei Mate X modeline benzemediği de dile getirildi. Zira tam ekran genişliği tercih eden kullanıcılara yapısı gereği izin vermeyen bu model, genişletme işlemi sırasında belli bir noktadan sonra kilitleniyor. 

Sol tarafta üçlü bir kamera sistemine sahip olan A modeli, Mate X'i anımsayan bir yapıya sahiptir. Dikey olarak yerleştirilmiş olan kameralar, özçekim (selfie) konusunda da gayet yetenekli olacak gibi duruyor. Bu modelin incelemesi yapıldığında cihazın sol tarafında üçlü kamera kurulumunun olduğunu görmek mümkün. Sola doğru uzanan ekran yapısı ile farklı bir deneyim sunacak olan bu model, model A'dan daha büyük bir ekran ile gelecek. 

 


Google alternatifi arayan Huawei, Qwant ile anlaştıGoogle alternatifi arayan Huawei, Qwant ile anlaştı
Huawei P40 Pro özellikleriHuawei P40 Pro özellikleri
Huawei bu yıl GPU pazarına giriş yapıyorHuawei bu yıl GPU pazarına giriş yapıyor

PAYLAŞ