Huawei geliştiricilere 50 milyon TL’lik destek primi dağıtacak! - Haberler - indir.com

Huawei geliştiricilere 50 milyon TL’lik destek primi dağıtacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-19 11:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Huawei Developer Day etkinliğinde şirketler ve geliştiriciler ile bir araya gelen Huawei, önemli açıklamalar yaptı. Bu noktada şirket Huawei Mobil Servisleri’nin gelişimi içim 50 milyon TL yatırım yapacağını belirtiyor. Birçok geliştirici ve içerik üreticisinin katılımı ile beraber Türkiye’nin önde gelen isim ve markalarından olan Turkcell, Netmera, Denizbank ve Mobiscus şirketlerinin HMS süreci hakkındaki deneyimleri paylaşıldı. Diğer yandan etkinlik ile beraber Türk geliştiricilere ayrılan ödenek, bonus ve ödül rakamları da açıklandı. HMS bu noktada içerik sağlayıcılarını ve yazılım geliştiricilerini yakından ilgilendiren bir konu diyebiliriz. Yerli uygulama kullanımının artırılması, şirketin 2020 hedefleri arasında bulunuyor. Huawei Türkiye’nin geliştiriciler ve tüketiciler arasında bu durumu yaygınlaştırmak için ise ayırmış olduğu önemli bir bütçe bulunuyor.

Huawei’den 50 milyon TL’lik özel bütçe

Huawei'ye geçici lisans programı için 45 gün ek süre verildiHuawei'ye geçici lisans programı için 45 gün ek süre verildi

Huawei ülke müdürü Seth Wang tarafından yapılan konuşmada şu sözler dile getirildi; “Huawei Mobil Servisleri, yüksek performanslı Huawei akıllı telefonların verimli kullanımı için önemli bir platform olacaktır. Bu bağlamda, Huawei AppGallery’i en iyi şekilde geliştirmek için uygulama geliştiricilerle çalışma ağımızı her geçen gün genişletiyoruz. Tüm dünyadaki akıllı telefon kullanıcılarına daha kaliteli, ücretsiz ve zengin bir deneyim sunmayı amaçlıyoruz. Huawei Mobil Servisleri daha akıllı, daha hızlı ve daha sorunsuz bir uygulama deneyimi sunacak. Huawei Türkiye olarak şunu da paylaşmaktan gurur duyuyoruz ki, bu projede Huawei’nin ikinci en büyük Ar-Ge merkezinden yüzlerce Türk mühendis, sadece bu ülkede değil tüm dünyaya yönelik olarak HMS dağıtımının kodlanması ve teknik desteği için gece gündüz çalışıyorlar. Türkiye, HMS gelişimi için dünyanın merkez ülkelerinden biri oldu ve yine Türkiye denizaşırı ülkeler için Ar-Ge Merkezi üssü olacak. Ve size, Türkiye için hali hazırda 50 milyon TL destek primi ayırdığımızı söylemek istiyorum”

Konferansa katılan isimler, HMS entegrasyon sürecini ve workshop alanlarını canlı bir şekilde deneyimleme fırsatına sahip oldular. Katılımcılar canlı kodlama oturumu ile uygulamaların HMS ile nasıl entegre edildiği noktasında uzman yazılım mühendisleri ile deneyimleme imkanına eriştiler. Geliştiriciler, HMS Core kullanarak ürünlerini Huawei ekosistemine kolay bir şekilde entegre edebilecekler.


Huawei P40 ailesinin kamera özellikleriyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktıHuawei P40 ailesinin kamera özellikleriyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı
Huawei'nin yeni telefonu merak uyandırıyorHuawei'nin yeni telefonu merak uyandırıyor

PAYLAŞ